Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Ahvenamaa - ei osa Suomea? :D

Hei.

Moni on jo varmaan huomannut, että iNatun kartoilla Ahvenanmaa on oma maansa, ei osa Suomea. Voisitte lähettää palautetta kansainväliselle iNaturalistille. Olisin itse tehnyt, mutta inaturalist.laji.fi kautta rekisteröity käyttäjätunnus ei toimi inaturalist.org foorumeilla enkä nyt jaksa tehdä sinnekin tunnusta.

Teknisemmin englanniksi siellä on näemmä kaksi eri Ahvenanmaata:

https://www.inaturalist.org/places/aland (a country level object)
https://www.inaturalist.org/places/aland-fi (a province level object)

These two refer to exactly the same geographical/political entity. The Åland islands have never been an independent country and there is no debate about their current status as an autonomous province of Finland. This is definitely NOT one of those cases where opinions are divided (like Western Sahara, South Ossetia or Palestine). It’s a bug, not a feature :slight_smile: If possible, “aland” should be merged to “aland-fi”.

T: J.

Lisätty foorumille bugiraporttina.

1 tykkäys

Valtioiden rajojen muuttaminen iNaturalistissa on ilmeisen työlästä, ja sen voivat tehdä vain iNaturalistin ohjelmoijat. Asia on ollut heidän työlistallaan keväästä alkaen, mutta odotamme tätä edelleen.

Valtioiden rajat ovat peräisin GADM-tietokannata, jossa Ahvenanmaa on luokiteltu valtioksi: https://gadm.org/maps.html

(Huomasin viestin vasta nyt.)

Mikko / Lajitietokeskus

Moi.

OK. Katsoin GADMia ja se määrittelee ‘In GADM, a “country” is any entity with an ISO country code. Frequently these are not sovereign states.’

Maantiede ei ole helppoa. Ahvenanmaa on vielä suhteellisen helppo tapaus, mutta maan ja valtion järkevä rajaus menee hankalaksi, kun aletaan puhua maista, joilla on edelleen siirtomaiden rippeitä (Ranska) tai esim. Grönlannista, joka on hallinnollisesti osa Tanskaa, mutta…

Hesää kyllä kysymys, miksi Ahvenanmaa on ISO-maa, mutta esim. Hawaii tai Alaska eivät ole, vaikka niilläkin on omat lainsäädäntöelimensä jne. :slight_smile:

T: Jere