Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Bembidion? [ Bembidion sp.]


Pertteli 14.6-21 tiiliseinällä.
Jos suku nyt sattuisi olemaan tuo bembidion , niin mikä niistä olisi kooltaan 3-4 mm?

B. minimum ainakin tämän tapainen, koon ylärajaksi mainitaan 3.2mm, eteläinen ja harvinainen, tämä tälläinen keskustelunavaus

Näitä on monta aika saman mallista lajia. Jos veikkaamisesta olisi apua, niin monesti paremmassa syynissä tämän malliset osoittautuu lajiksi B. lampros. Silläkin on hyvin läheinen laji properans jonka joudun erottamaan peitinsiipien reunimmaisen pisterivin (ei ihan näy tässä) ominaisuuksista tai koirasgentsuista. Mutta tämä ei välttämättä ole edes sitä lajiparia.

Tarkoitus ei ole masentaa, kyllä näistäkin osa voi aueta lajilleen ja tässäkin kuvassa näkyy paljon pään pintarakennetta johon kaavojen ryhmittelyissä paljon tukeudutaan.

Ei tässä kauheasti masennuta, tässäkin tuli hyödyllistä tietoa, kuten olen aiemminkin todennut kielitaitoni on sen verran kehnoa että sanalliset lajikuvaukset jäävät paitsioon, voi kun joskus tulis suomen kielinen kirja kiitäjäisistä, Suomen lajimäärä ei kuitenkaan ole aivan mahdoton, paksuhan siitä joka tapauksessa tulisi lajiteksteineen, mielenkiintoinen ryhmä kuitenkin.
T:Jyri

1 tykkäys

Ei tosiaan ole syytä masentua. Kaikki tieto on tervetullutta ja otan sen ilolla vastaan. Pitäis vaan saada vieläkin tarkempia kuvia, mutta nämä otukset on niin liikkuvaista sorttia.

1 tykkäys