Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Etelä-Savo - Etelä-Karjala


#1

Tallettelin havaintojani Savitaipaleelta, joka kuuluu Etelä-Karjalaan. Nyt kun vilkaisin havaintoeriäni, huomasin, että havainnot sijoittuvat Etelä-Savoon, Mikkeliin. Rajanveto maakuntien välillä on väärin.


#2

KUn salasin havainnon, niin itse n äen paikkatiedon seuraavasti: Etelä-Savo, Savitaipake Orrai. Salatussa näkymässä tulee: Etelä-Savo, Savitaipale, Mikkeli. :roll_eyes:


#3

Hei. laji.fi käyttää ensisijaisesti luonnontieteellisiä maakunta, joiden rajat eivät seuraa hallinnollisia maakuntia. Luonnontieteellisissä maakunnissa Savitaipale kuuluu Etelä-Savoon.

Portaalin taipumus lisäillä omin lupineen kuntien nimiä havaintoihin on vallan ärsyttävä. Alkuperäiset tiedot säilyvät sentään sellaisenaan, mutta näytettäessä systeemi arpoo mukaan kaikki nykyiset kunnat, jotka osuvat annetun 10x10 km ruudun alueelle, jos näytettävät koordinaatit eivät ole tarkat (salaus lienee tässöä syy, miksi koordinaatit karkeistetaan ensin).

Sinänsä salatulle tiedolle on ihan järkevää sekoittaa kuntatietoa tilanteessa, jossa näytetään karkeistetut koordinaatit ja kunta. Muuten voi syntyä tilanne, jossa yhdistelmä ilmoitettu kunta ja 10x10 km koordinaattiruutu kertoo paikan hyvinkin tarkasti.

T: Jere


#4

Moi,

Kun salaat itse paikan, poistetaan julkiselle puolelle näkyvästä ilmoituksestasi kokonaan ilmoitettu kunta ja koordinaatit karkeistetaan 10km x 10km YKJ ruutuun. Koska julkisella puolella ei ole ilmoitettua kuntaa, tulee laji.fi havaintoerän tarkasteluun kunnan kohdalle näkymään kaikki kunnat, jotka koskettavat 10km x 10km ruutua.

Sinulle näkyvässä versiossa ilmoitettu kunta on tallella, ja sitä käytetään.

Paikka Salaus Ilmoitettu kunta Ilmoitettu tarkempi paikka Kunta, tulkittu
A Salaamaton Savitaipale Orrai Savitaipale
A Salattu (tyhjennetty) (tyhjennetty) Mikkeli, Savitaipale
B Salaamaton Savitaipale Kärnäkoski Savitaipale
B Salattu (tyhjennetty) (tyhjennetty) Mikkeli, Savitaipale

Maakunnan suhteen on kuten @DipteraJere sanoi, eli kyseessä on eliömaakunta.


#5

No niin, enpä huomannut katsoa, mitä tuo Sa-alue tarkoittikaan, kun sen on tottunut ajattelemaan E-savo+E-Karjala yhdistelmänä. Miksi tässä ei käytetä noita lyhenteitä?
Kiitos vastauksista.:slightly_smiling_face:


#6

En nyt aivan ymmärrä, mitä lyhenteitä tarkoitat?

Luonnontieellisissä maakunnissa Sa on Etelä-Savon latinankielisen nimen (Savonia australis) vakiolyhenne. Sa ulottuu noin Kouvolan kaupunkista Kerimäelle ja Lappeenrannasta Kangasniemelle.

Luonnontieteellinen Etelä-Karjala — tai sen sotien jälkeen Suomen puolelle jäänyt osa – koostuu lähinnä Ylämaan, Miehikkälän, Virolahden, Haminan, entisen Sippolan, Kymin, Karhulan ja Kotkan kaupungin alueista. Lisäksi siihen kuuluu pieni suikale kaakkoisrajan pinnassa, käytännössä palasia pääosin itärajan taakse jääneistä kunnista (Nuijamaa, pieni osa Joutsenoa, Imatraa ja Ruokolahtea).

Luonnontieteelliset maakunnat on vajaat sata vuotta sitten piiretty lähinnä kasvien levinneisyyskuvioita ajatellen ja senaikaisia kunnanrajoja seuraillen. Toisin kuin hallinnollisia maakuntia, Lnt. maakuntien rajoja ei ole siirrelty. No, ei ainakaan kovin paljoa, pientä säätöä ja sähläystä sekä erilaisia tulkintoja niistäkin on saatu aikaiseksi :slight_smile:


#7

Amatöörit puhuu amatöörien kieltä. Siis, kun Hyönteistietokannassa pelattiin näillä eliömaakuntalyhenteillä (Sa=Savonia austrias), niin säpsäytti tuo Etelä-Savo, Savitaipale. Etelä-Savohan on olemassa oleva maakunta, johon Savitaipale ei kuulu.
Mutta olen ymmärtänyt asian ja te teette niinkuin hyvä on.:slightly_smiling_face:


#8

ES on myös Etelä-Savon luonnontieteellisen maakunnan lyhenne ja siihen Savitaipale kuuluu.


#9

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että noin ei saisi olla. On maakunta Etelä-Savo ja on luonnontieteellinen maakunta, joka olkoon jotain muuta, koska siihen kuuluu osia sekä Etelä-Savosta että Etelä-Karjalasta. Mutta kuten sanottu, te hoiatte näitä asioita omalla tavallanne.:slightly_smiling_face: