Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Havaintohaussa havainnot useaan kertaan

Lisäsin tänään 4 lumikorentohavaintoa kantaan siten, että käytin lukumääräkenttiä: “koiraiden yksilömäärä” ja “naaraiden yksilömäärä”. Tästä näyttää havaintohaussa kuitenkin seuraavan 3 eri havaintoa:

  • lumikorento (sukupuolet yksilöimättä), määrä 4
  • lumikorento, koiras, määrä 3
  • lumikorento, naaras, määrä 1

Eli havainnot tulevat kahteen kertaan sukupuolet yksilöitynä ja samat ilman sukupuolia.

Ks. kuvat:


Meidän pitää vielä kenties miettiä uudelleen kuinka tämän halutaan toimivan. Jos teemme muutoksia, prosessoimme kaikki Vihkon havaintoerät uudelleen tietovarastoon, jolloin havaintoeräsi korjanttuu ilman sinun toimiasi.

Mutta jos emme tee muutoksia, niin sitten asia korjaantuisi jättämällä kokonaismäärä tyhjäksi: tulisivat vain koiraat ja naaraat.

Ahaa, mä voin muuttaa tämän itse kyllä, mutta logiikan on syytä minusta jossain vaiheessa jatkossa olla se, että kun kokonaismäärän lisäksi ilmoitetaan sukupuolten määrät, niin silloin nuo sukupuolet ovat vain tarkentavia. Jatkossa toistaiseksi ilmoitankin sukupuolet eri riveillä niin ei tule ongelmia.

Olli

1 tykkäys

Luulempa että selkeyden vuoksi @MarkoT et al päätyvät siihen, että logiikkaa muutetaan vastaamaan sinun alkuperäistä oletustasi. Ei olla vielä keskusteltu tästä.

Ollin ehdotusta kannatan. Se vastaa Hyönteistietokannan logiikkaakin.

1 tykkäys

Juu, kokonaismäärän pitää olla havaittujen yhteismäärä ja sukupuolitarkennus tarkoittaa vain lisätietoa. Eihän kaikilta voi/ehdi/viitsi aina sukupuolta määrittääkään. Esim: 8 yksilöä, joista 4 koirasta ja 2 naarasta.

Nyt ei enää synny kolmea eri havaintoa ja kaikki Vihkon havainnot on uudelleenprosessoitu.

@zensmile:n ensimmäisen viestin havaintoerää on jo muokattu siten, ettei siitä enää käy ilmi että asia on korjattu, mutta kertokaa toki jos näin ei ole.

1 tykkäys