Heinähukka, toukan talvehtiminen

Millaisissa olosuhteissa heinähukan toukka menee jo talvehtimaan? Niitä näkee paljon tiellä (ainakin näki vielä viime viikolle asti, Piikkiössä), ikään kuin olisivat jo etsimässä talvehtimispaikkaa, mutta eivät kuitenkaan ole lopettaneet syömistä.

Millaiseen paikkaan ne sitten kaivautuvat?

Miksi ne lähtevät keväällä liikkeelle, sen sijaan, että koteloituisivat talvehtimispaikkansa lähelle? Etsivätkö ne tarvittaessa lämpimämpää, kuivempaa, tai muuten sopivampaa paikkaa?

Mulla on nyt pari heinähukan toukkaa kotona, otin ne lähes viikko sitten, mielestäni täysikasvuisena… Mutta ne syövät edelleen paljon, etenkin öisin (tälläkin hetkellä rouskuttavat pajunlehteä). Ovat päivisin kuin horroksessa, liian lämmintä öisin? (Ehkä 18 celsiusastetta.)

Mietin, vapautanko ne huomenna. Olisi mielenkiintoista jos talvehtisivat minulla, mutta en tiedä mitään toukkien pitämisestä talvisäilössä. Neuvoja?

Vapautin toukat eilen lähelle löytöpaikkaa. Ne virkistyivät ilmavirtauksesta (avoimessa ämpärissä, kun pyöräilin) ja söivät vielä matkallakin pajua! Isompi toukka oli jo aika painava, ja varmasti yli 7 cm. Se halusi syötyään piiloutua. Niinpä kun laitoin sen kuvassa olevan kannon juureen, se mönki sinne heti. :blush:

Toisen toukan olin jättäny vähän ylemmäksi mäkeen, ja se jatkoi syömistä.

En tiedä saako kuvasta selvää, toukkaa näkyy vähän kuvan keskellä.

Kun katosi näkyvistä, tein hälle kaarnakaton.