Korvasienen salaus?

Omalla kohdalla lajimäärä ei ole päivittynyt koskaan. Koetin selvittää, mistä havainnosta johtuu. Päädyin korvasienen havaintoon, jossa mainittiin, että on salattu lajin sensitiivisyyden (yms) takia! En kyllä keksi, miksi? Ei näyttänyt liittyvän matelijoihin. Joku muu selitys?

Korvasieni ei ole sensitiivinen laji. Missä mainitaan, ja mitä lajimääräää tarkoitat?

Mikko / Lajitietokeskus

Tämä korvasieni sattui olemaan samassa havaintoerässä kyyn kanssa. Päädyin siihen, että vika oli tässä havainnossa, koska rajaamalla sienet pois niin lajimäärä päivittyi ‘Omat havainnot/tilasto’ kohdassa oikein. Tämän jälkeen saattoi lisätä tosin sienetkin takaisin ja lajimäärä päivittyi taas oikein. Mutta tämä ei toimi enää uudestaan vaan pitää taas valita sienet pois ja tämän jälkeen ne voi taas lisätä.
Joku muu vika jossain on siis. Vaikka havainnoissa on matelijoita ei lajimäärän laskemisessa pitäisi olla ongelmia. Yleensä rajaan hyönteisiin, jolloin ongelmia ei ole ollut.

Mikä on tämän havaintoerän id? (JX.jotain…)

Mikko

Se on JX.1596614.

Lisätietona: lajimäärä näkyy oikein, jos valitsee ´Suomen havainnot (beta)´ osion eikä ´Kaikki havainnot´ osiota. Kaikki omat havainnot ovat tosin Suomesta.

En valitettavasti vieläkään oikein ymmärrä mitä lajimäärää tarkoitat. Voitko vielä antaa tekemäsi haun osoitteen (siitä näkyy tekemäsi rajaukset) ja mielelään kuvakaappauksen kohdasta, jota tarkoitat?

Mikko / Lajitietokeskus

No kuten tuossa aiemmin kirjoitin niin valitsemalla ‘Oma vihko’ ja ‘Tilasto’ niin päästään kuvan kohtaan, jossa lajimäärä jää pyörittelemään loputtomasti.

Kiitos kuvasta, nyt selkisi! Näyttää siltä, että jos on ruksi yhtä aikaa sekä Havainnoijana että Muokkausoikeus -ruuduissa, haku on niin hidas, että se usein jää jumiin. Tutkimme mistä tämä johtuu, mutta valitettavasti vasta lomakauden jälkeen. Kiitos ilmoituksesta!

Mikko / Lajitietokeskus

1 Like

Havainnoijana ja Muokkausoikeus -hakuja on nopeutettu sen verran kun pystyi, mutta en niitä nyt vielä nopeiksi kutsuisi. Toivottavasti auttaa pahimpiin ongelmiin.

Esko / Lajitietokeskus

Voin vahvistaa havainnon, että valitsemalla JOKO Havainnoijana TAI Muokkausoikeus niin haku antaa lajimäärän muutamassa sekunnissa. Mutta oletuksena molemmat valittuna jää edelleen miettimään.
Löysin kuusi havaintoa, joissa oli oma nimi ilman välilyöntiä vuodelta 2011. Korjasin nämä ja kuuluukin olla kaksi havaintoa, joissa en ole havaitsija. Mutta puuttuu yksi havainto, johon on muokkausoikeus mutta en ole havainnoija.
Havaintolistauksen aakkosellista suuntaa vaihtamalla ei löydy kyseistä havaintoa, eli ei edes ääkkösiä puutu ensimmäisestä eikä viimeisestä.
Jos laitan havainnoija kenttään oman nimen ja ruksaan ‘sulje pois omat havainnot’ ei löydy mitään havaintoja. Joku haamuhavainto jumittaa?