Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Muutama samettitatti Turun suunnalta

Kävimme eilen maastossa Turun suunnalla hienossa jalopuulehdossa. Tässä muutamia samettitatteja sieltä. En vielä yritäkään antaa näillä nimiä (mutta saa ehdottaa!). Paikalla puusto oli hyvin monipuolista. Ainakin tammea, pähkinää, koivua, haapaa, kuusta ja mäntyä.

Raportoin, kunhan saan nämä skoopin alle (siihen voi mennä aikaa).

IMG_0041

Yllä tatti #1. lakki ei yhdessäkään itiöemässä ollut ruuduttunut. Nämä olivat kohtalaisen isoja (kesimääräistä koivuhaperoa vähän isompia). Kesti pitkään, ennekuin noita värejä ilmestyi leikkauspintaan (10 min).

Yllä tatti #2. Pienehkojä, mutta pullealakkisia. Ruuduttumista, mutta punaista ei näy kelmun alla eikä jalan pinnalla. Leikkauspinta sitten punertuu selvästi jalan tyvipuolella.

Yllä tatti #3. Nämä ovat tässä sileälakkisia, mutta uskon, että tämä ruuduttuu niin, että punaista ilmaantuu ruutujen väleihin aikalaillakin (lakin kelmun alle). Jalka on nyt ulkopuolelta punainen, mutta malto käytännössä sinertyy kauttaaltaan. Nämä olivat pieniä ja hentoja.

IMG_0055

Yllä tatti nro 5. (4 jää välistä tarkoituksella). Isohko (kuten 1), mutta punaista lakissa. Muistuttaa myös 3:sta, vaikka ovat isompia.