Outoa käytöstä

Moi, elokorento muni nurmikolle jossa ainoa vesi oli siilille laitetussa astiassa, munimista tapahtui vartin verran pitkin nurmikkoa,jonka jälkeen naaras häipyi (tuli järkiinsä tai munat loppui) märkä tie ja auto välillä houkuttelevat sukeltajia yms. mutta en ole nähnyt tälläistä ennen, elokorentoja ilmeisesti tavallista runsaammin.
T:Jyri

Tämä onkin lähinnä tavallista eikä outoa mutta erehdys tietenkin sattunut. Vesistöjen rannat tyypillisiä munintapaikkoja monille korennoilla. Tässä “vesistö” onkin vähän mikromuodossa vaan :rofl: Rannalla kuoriutuvat korennontoukat osaavat pääsääntöisesti ryömiä veteen.

Usein olen nähnyt munintaa ns. kausikuivissa paikoissa , tosin osassa paikoissa vettä on vain muutaman vuoden välein, mutta vettä on kuitenkin ollut muninta aikaan ainakin lähellä.
T:Jyri

Tämä vuosi näyttää todellakin vahvalta elokorennon osalta. Niitä on näkynyt eri paikoissa useita yksilöitä. Viimeksi tänään kuvailin niitä. Parin sangen hiljaisen vuoden jälkeen on mukavaa kuvailla taas niitäkin täällä Vihdissä.

Olen asunut täällä 10 vuotta enkä ole nähnyt koko aikana ainuttakaan, muutaman kilometrin päässä kylläkin, nyt näkyy useita parin sadan metrin matkalla, on jostain syystä yksi lempikorennoista, eli kuva otettava lähes aina vaikka kymmeniä ennestään.
T:Jyri