Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Parannuksia hakuehtoihin?

#1

Hei!
Käytämme Lajitietokeskuksen kautta näkyviä lajitietoja rutiininomaisesti viranomaistyössä. Kiitokset hyvästä, helppokäyttöisestä palvelusta sekä paljon parantuneista hakuehdoista.

Meidän työtämme helpottaisi paljon, jos hakuja voisi tehdä Natura-alueiden perusteella sekä useista valituista eliöryhmistä samanaikaisesti. Olisiko mahdollista saada tällaisia parannuksia jossain vaiheessa?

yst. terv. Riikka Juutinen
Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut

0 Likes

#2

Taksoneita voi hakuehdoissa olla useita samanaikaisesti, esim. näin: https://laji.fi/observation/map?target=maksasammalet,lehtisammalet,rahkasammalet

Eliöryhmillä tämä ei onnistu, eliöryhmähaku on tehty ensi sijassa suurta yleisöä varten ja pidetty siksi yksinkertaisempana.

Natura-rajauksien perusteella hakemisen toteuttamisesta minun pitää täällä vielä kysellä.

1 Like

#3

Natura-rajaukset ovat vähän kinkkisiä (monimutkaisia polygoneja, päivitys hankalaa), mutta yksinkertaisen haun niiden perusteella voisi kyllä saada aikaan. Ehkä tänä vuonna. Tutkijoiden tarpeita lähdemme muutenkin kartoittamaan ja toteuttamaan aiempaa enemmän, tähän Lajitietokeskuksen saama FIRI-rahoituskin tähtää.

0 Likes

#4

Tämä tulee olemaan tärkeä asia etenkin viranomaiskäytössä! Mietimme myös suojelualuehakua, mutta niiden osalta tilanne on vielä kinkkisempi kuin Natura-alueiden. Ainakin meillä jo tuo Natura-haku olisi maankäytön edunvalvonnassa todella iso apu.

0 Likes