Samat kuvat lajeilla Trametes velucina ja T. pubescens

Elikkä lajitietokeskuksen sivuilla noilla käävillä on samat kuvat. Onko tuo bugi, sivun täytettä vai mahdollisesti synonymisoitu?

Hei,

kiitos huomiosta! Osa Lajitietokeskuksen kuvista tulee Encyclopedia of Life -portaalin kuvarajapinnasta kuten nämäkin. Palvelun taksonomiassa on ollut virheitä, joten olemme päätyneet poistamaan tämän ominaisuuden portaalin seuraavasta versiosta.

Ystävällisin terveisin,
Eija-Leena Laiho
Suomen Lajitietokeskus

Tämä on järkevä päätös! Nimittäin näihin kuviin ei kauheasti voi luottaa. Eipä tämäkään kuva pahemmin muistuta sahapistiäistä :astonished:

Löytyi Nematinae alaheimon “Valitut lajikuvat” kohdasta.

Eri lajeja Trametes velutina ja T, pubescens ovat, joskin läheisiä. Kuva siellä sivulla on kyllä niin surkea, että siitä ei ota selvää.

Itse asiassa kuvia on useita, kun klikkaa kohtaa “Valitut lajikuvat”. Ne ovat kaikki samoja.

Huomasin tämän vanhan ketjun. Onkohan nyt kuitenkin niin, että tuo Trametes velutina (ei velucina) on kadonnut virallisista lajeista? Vihkossa on valittavana ainoastaan Trametes pubescens (ilman suomenkielistä nimeä). Sellainenhan näillä aiemmin kyllä oli kun olivat omia lajejaan. Eli kaiketi siis ne on synonymisoitu…?

Muistan joskus miettineeni samaa, joten katsoin mitä kirjallisuudessa sanotaan. Eräässä ITS-puussa on pieni ero pubescens- ja velutinahaaran välillä, mutta ilmeisesti ei aina. Useamman aluuen puussa ei ole mukana mikään eurooppalainen velutina, joten vaikea sanoa…

Joten katsotaan miten käy, nyt en uskalla veikata.

Mietittyäni vähän olisin ehkä sitä mieltä ne ovat samaa lajia - kunnes toisin osoitetaan.