Spirulina mikrolevä + mikro-ötököiden tunnistusta

Tämä on lähes kotimainen elämänmuoto sillä sitä löytyy jo Puolan rannikolta asti:

[Oceanologia]

[Volume 56, Issue 3] June 2014

Large red cyanobacterial mats (Spirulina subsalsa Oersted ex Gomont) in the shallow sublittoral of the southern Baltic

Spirulinalla on kaasurakkulat, joilla se kelluu kun sillä on mukavat oltavat mutta kun ei ole kivaa, niin se vajoaa pohjalle staasiin odottelemaan parempia aikoja. Vihreän värinsä se on muuttanut punaiseksi, koska vesi filtteröi tehokkaasti punaisen spektrin joten näitä yhteyttämispigmenttejä levä ei pohjassa tarvitse: se käytännöllisesti on siis syönyt pigmenttinsä ja heijastaa nyt punaista valoa, sensijaan että siihen imeytyisi sitä.

Suomessa sitä ihmiset käyttää superfoodina.

Ite suunnittelen sen kanssa superfoodi bisneksen lisäksi maatalousreformia:

https://tiedepalsta.fi/viewtopic.php?t=606

Yleensä kai ihmiset ois ylpeitä ollessaan jonkun alan pioneereja, mut mun mielestä se on lähinnä surullista ettei Suomessa ole mikään taho esim. yliopisto kasvattanut ja testaillut tätä mikrolevää - kaikkia muita mikroleviä ne kyllä lutraavat.

Onkos palstan jäsenillä kokemusta ko. levästä? Kuvassa yksi dualkasvatuksen testaukseni, jossa oli spirulinaa ja chlorellaa.

Tässä videossa triokasvatus, jossa näiden 2 mikrolevän lisäksi myös useita eri eläinplanktoneja. Tällainen biomassa olisi tosi hyvää kalanrehuksi. Ja miksei siitä tehtyjä kapseleita voisi ihmisetkin syödä superfoodina? Onhan Suomes ötököitä myynnissä ruoaksi mm. sirkkoja nii samapa se ois syödä mikro-ötököitä hmm?

Osaakos joku tunnistaja tunnistaa mitä nää mikroskoopilla kuvatut ötökät on?

1656780952854_kikkk2