Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Timandrapulma [tod.näk. Timandra comai]

Pystyykö tunnistamaan kumpi on?
Pyhtäällä 13-06-2019.

1 tykkäys

Äkkiseltään sanoisin Keltasuolaheinämittari (Timandra Comae), vaikka pohjaväri onkin haalistunut. Harmosuolaheinämittarin poikkiviiva on tummempi.

Lasse, minä laitoin tykkäyksen kauniiseen kuvaasi tietämättä vielä, että kolmen päivän päästä kuvaan itsekin samanlaisen, mutta naaraan. Eteeni tuli sama ongelma. Kyselin sitä eilen täällä foorumilla viestillä “Pulman lykkäsi…” Katsopa sen viestin pähkäilyä. Mielestäni ainakin tuon lentoajan pitäisi kertoa jotakin.

Minusta tämä on ennemmin comai, mutta pienellä kysymysmerkillä… Pitkän sepustuksen määrittämisestä löydät tuolta Tertun ketjusta ja sama koskee tätä sinunkin yksilöä.

1 tykkäys

Kopioitu toisesta ketjusta.

Lentoaikaa en tässä kyllä pitäisi määritysperusteena, kun Oulussakin asti ensimmäinen griseata löytyi valorysästä jo 15.6., joten etelässä ovat aloittaneet sitäkin aiemmin.

Itse en uskaltaisi tätä määrittää comaiksi, mutten toisaalta tunnekaan lajia. Mainittakoon, että viime kesältä pari keltaisinta ja “vähäharmoisinta” yksilöä Oulusta päätyi barkoodaukseen, joten odotan mielenkiinnolla sen tuloksia. Kokeneempien arviot kuvista olivat lähinnä sellaisia, että jos yksilö olisi löytynyt Etelä-Suomesta, se olisi automaattisesti ollut comai.