Uusi päivitys päivitti ominaisuuksia pois

olisiko mahdollistaa painaa undo viimeisimmän päivityksen kohdalle!
Päivitysten tarkoitus yleisellä tasolla ei käsittääkseni ole poistaa jo olemassa olevia ominaisuuksia vaan parantaa niiden toimintoja?

Omat havaintopaikat on nyt ensimmäinen havainto, missä ollaan menty pahasti takapakkia… onhan-se-mahdollista-että ne ovat jossain uudessa paikassa, mutta älkää nyt päivittäkö vai päivittämisen vuoksi. Jo opitut paikat ja otsikot on syytä jäädyttää, eikä lähteä tuuliviirin tapaan heilumaan. Tätä negatiivista muutosta on jo useampi facessa voivotellut. Sen sijaan hifistellää jollain vihkon omistamisnimimuutoksilla.

Toinen selvä heikennys on toi sukupuu, kun lajin hakee. Sukupuuhun on tullut tuplarivi, rivi missä kertotaan mikä taso on kyseessä. Teoriassa ihan hyvä, mutta käytännössä ei sinnepäinkään. Tietoa sisältävien rivien määrä on pudotettu nyt puoleen. Isoissa suvuissa joka toisella rivillä lukee laji; täysin turha tietorivi. Korjauksena toi tietokenttä pitäisi olla samalla rivillä, jolloin sukupuusta tulee tiivis. Nyt sukupuun kautta navigointi on ihan pikkasen turhauttavaa. tästä laitoin esimerkkinä kuvakaappauksen. Palauttakaa edellinen versio.

Muita muutoksia ei ole tiedossa, kun ei kerrota mitä kaikkea on päivitelty. Tästäkin olisi aina hyvä infota käyttäjiä, ihan niinkuin kaupallisissa sovelluksissa menetellään.

S

Kiitos palautteesta!

Tällä kertaa tehtiin poikkeuksellisen laaja uudistus, yli 1000 erillistä koodimuutosta. Yleensä olemme julkaisseet huomattavasti useammin ja pienempiä uudistuksia.

Omien paikkojen nappi palautuu paikalleen hyvin pian.

Visuaaliset outoudet voivat ilmetä eri laite + selain + ruudunkoko yhdistelmillä ja niitä ei kaikkia aina huomata, varsinkin kun testattava “maali” elää jatkuvasti. Sukupuun osalta tosin näyttää siltä, että sen ulkoasu on samanlainen eri ympäristöissä, joten se toimii ns “kuten pitää”. Mutta toimivuudessa näyttää olevan parannettavaa, kuten tuot esille ja varmasti korjaamme pian asian @mikko.

Pyrimme parempaan!

Tiedote merkittävimmistä uudistuksista tulee pian.

Edelliseen versioon ei ole paluuta. Taustajärjestelmät ovat muuttuneet merkittävästi.

Esko / Lajitietokeskus

1 Like

Välillä olen miettinyt pitäisikö meidän hidastaa vauhtia, tehdä vähemmän uusia ominaisuuksia. Näin suunnittelulle ja testaamiselle jäisi enemmän aikaa.

Toisaalta valtaosa palautteiden lähettäjistä pyytää uusia ominaisuuksia ja enemmän monipuolisuutta. Samaten rahoittajat ovat lähinnä kiinnostuneet uutuuksista: uusista projekteista, uudesta datasta ja uusista innovaatioista - harva kaipaa huolellista paneutumista olemassaolevien paranteluun.

Kannustan myös lähettämään palautetta suoraan meille (esim. helpdesk@laji.fi). Facebookin lukuisista ryhmistä se ei tänne helposti kulkeudu, kun kukaan ei niitä ehdi seurata, ei työ- eikä vapaa-ajallaan.

Mikko / Lajitietokeskus

1 Like

Ehkäpä olin hieman kärkkäällä ja tuohtuneella päällä tuota alkuperäistä kirjoittaessanio, sori siitä.
Enkä mä oikeasti sitä edellistä versiota kaivannut. :slight_smile:
Facessa on juttuja juu, eikä ne mihinkään etene, hukkuvat sinne tulvaan. Tämän takia tänne laitoin tuon viestin.

Muutos on ihmisille aina ensireagtiona negatiivinen, vielä enemmän kun se yllättäin tulee. Edelleen muutoksen negaatiota lisää pienet virheet tms. jutut. Tämän johdosta olisi aina hyvä viilata softaa loppuun saakka ennen julkaisua. Loppujen lopuksi kaikki haluavat toimivan version eikä raakiletta uusilla ja ei ehkä niin hyvillä toiminnoilla.

Muutosvastarintaa voidaan pienentää esimerkiksi tiedottamalla

  • ennakkoon ilmoitus uudesta päivityksestä, milloin ja mitä tehdään taustalla ja mitä näkyy loppukäyttäjille (ei niinkään koodarin sanoin vaan kansankielellä)
  • dokumentti muutoksista päivityksen yhteydessä olisi valmiina (koska juuri silloin sitä tarvitaan eniten - eikä vasta viikon päästä, kun se on kirjoitettu)
  • mahdollinen korjauspäivitys aika jo ennakkoon, ja siitä tiedotus…
  • päivityksen jälkeen osoite, mihin virheellisistä toiminnoista tulisi ilmoittaa.

Infopaikka voisi olla tuolla tietokannan etusivulla ja siis info pitäisi olla ennakkoon. Nyt näistä ei ole vieläkään mainittu mitään, ainoastaan katkoja toisen perään. Tällä toiminnalla vähennetään sitä disinformaatiota ja negaatiota, mitä käydään suurelta osalta facessa. Asia ei ole helpointa hoidettavaa, kuten esimerkiksi isommassa mittakaavassa THL yms. - voisi kanssa hoitaa tätä paremmin.

S