Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Vaskilude? [Ei, vaan Neottiglossa pusilla, tylppölude]

Minun on vaikea uskoa tätä vaskiluteeksi (Eysarcoris aeneus), mutta muutakaan en keksi… Koko täsmää, 5-6 mm. Samoin tuntosarvet, vaaleat sivuviivat ja selän täplät, vaikka ovatkin vähän vaisumman näköiset kuin monilla verrokeilla. Mutta habitus noin yleisesti ei ole niin roteva kuin kuvissa yleensä… Tällä tuntui olevan ihan matalat “pullokaulahartiat”! Lisäksi tuo peräpää herättää kummastusta. Se on kuin veitsellä katkaistu, suora… Nyt kysynkin teiltä luteita paremmin tuntevilta, voiko tämän sekoittaa johonkin muuhun lajiin? Aikuiselta tämä kuitenkin vaikuttaa, ei nymfiltä. Googlaamalla löytyi kaksi kuvaa, joissa hartiat olivat tällaiset matalat. Onko sukupuolilla eroa tässä suhteessa?
Löysin tämän kiipeilemästä vessan ovessa. Jotain kautta on varmaan tullut sadetta pitämään. Kun nyt tilapäisesti oli aurinkoista, vein sen nauttimaan luonnollisesta ymäristöstään.
Laji.fi:ssä ei ole paljon vaskiluteita ilmoiteltu, Pohjois-Karjalasta ei ainuttakaan. Mikkelistä lähin.Joensuun Kiihtelysvaara 21.8.2021

Kyllä nyt täytyy tuottaa pettymys, mutta eiköhän kyseessä ole tavallinen tylppölude.

terv. Raimo

No, nyt alkavat tuntomerkit täsmätä… Suuret kiitokset, Raimo! Ja anteeksi, että en ensimmäisenä varmistanut asiaa sinun Hyönteiskuvastostasi, kuten yleensä teen, vaan “sorruin” tutkimaan englantilaisten bugeja. :roll_eyes: