Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Anser segetum Meyer, Anas segetum L

Hei,
tarvitsisin apuanne. Olen suomentamassa erään italialaisen kasvitieteilijän matkakertomusta. Matka tuo hänet Italiasta aina Lappiin ja Ruijaan asti. Matkansa aikana hän kertoo kasveista ja eläimistä. Apua on kovasti tieteellisistä nimistä, mutta ne eivät ole aina nykykäytännön mukaisia.
Törmäsin juuri lintuun, jonka italiankielinen nimi johtaa minut metsähanheen tai taiganmetsähanheen (Anser fabalis). Otsikossani esiintyvät latinankieliset nimet mainitaan löytämissäni lähteissä synonyymeinä.
Mikä minun lintuni on?

Yt. Pauliina

Metsähanhi on vasta hiljakkoin splitattu kahdeksi eri lajiksi. Aikaisemmin niitä pidettiin eri alalajeina; taigametsähanhi (Anser fabalis fabalis) ja tundrametsähanhi (Anser fabalis rossicus).

http://www.bongariliitto.fi/news!/wp_ja_maailma/2018
“Metsähanhi splitattu kahdeksi lajiksi taigametsähanheksi (Anser fabalis) Taiga Bean Goose ja tundrametsähanheksi (Anser serrirostris) Tundra Bean Goose.”

Onko tuo Anser fabalis Anser segetum Meyerin ja Anas segetum L.:n synonyymi, uudempi nimitys? Jos näin on, lintuni on metsähanhi. Kasvitieteilijäni tormää runsaaseen määrään sellaisia 27.7.1851 Norjassa, Lyngenfjordissa.

Ja suurkiitos, Mali!