Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Bombus hypnorum? [Bombus pascuorum]

Löysin vanhoista kuvistani (Vihti 03.07.2017) mielestäni mielenkiintoisen kuvasarjan kukkaravukin metsästyspuuhista huopaohdakkeen mykeröllä. Mykeröllä vaelteli kovakuoriaisia, kärpäsiä ja myös yksi kimalainen. Kimalainen kiipesi mykeröllä ylöspäin, ja lopulta kukkaravukki jo tunnusteli sitä jaloillaan. Liekö havainnut liian suureksi ja hankalaksi, kun ei käynyt kiinni? Tämän kimalaisen haluaisin varmistaa. Onko se kartanokimalainen (Bombus hypnorum)?
Tullessani saman huopaohdakkeen luokse yli puolentoista tunnin kuluttua, huomasin kukkaravukin lopulta napanneen myös saaliin eli kolmoskuvassa näkyvän kärpäsen. Vaikka kysymys on pistiäisosiossa, niin jos teillä jollakin olisi antaa tietoutta myös tuon kärpäsen suvusta/lajista, niin senkin tiedon mielelläni ottaisin vastaan.

Minusta peltokimalainen.
T:Jyri

Joo, peltokimalainen, Bombus pascuorum. Kärpänen on jokin Muscidae-heimon laji. Sen tarkemmin en uskalla arvailla.

Olisihan minun pitänyt tuo peltokimalainen tunnistaa. On vaan tullut aivan liian olemattomasti paneuduttua noihin kimalaisiin. Saaliskärpänenkin saatiin sijoitettua Muscidae-heimoon. Kitokset nopeasta tunnistusavusta Jyri ja Harry!