Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Bombus veteranus? [Megachile sp., verhoilijamehiläislaji]

Voisiko tämä olla hevoskimalainen (Bombus veteranus)?Joensuun Kiihtelysvaara 3.7.2019

Eiköhän ole kuitenkin joku mehiläinen.
T:Jyri

Pitäis vähän keskittyä asiaan ennen kuin vastailee, kyllä netissä hyvin tämän näköisiä kuvia hevoskimalaisesta löytyy, itsellä pyöri vaan naaraan ja työläisten habitus mielessä.
T:Jyri

Viime vuonna minulla oli tämä kuva näytillä täällä foorumilla ja Juho tunnisti sen Bombus veteranuskoiraaksi. Aitomehiläisiin se kuuluukin, kuten arvelit. Mielestäni uusissa kuvissani on hyvin paljon samaa näköä.

Itseäni jäi vaivaamaan että joko hevoskimalaisella olis koiraita kun on mielestäni suhteellisen myöhäinen laji keväällä, Juho varmaan kertoo totuuden tästäkin.
T:Jyri

Hei, Jyri, tämä on kuvattu 1.8.2018. Unohdin mainita päivämäärän!
Edit: Kiitos osallistumisesta, Jyri. Juho selvittikin tilanteen. :grinning:

Tertun uusissa kuvissa oleva mesipistiäinen ei ole kimalainen, vaan verhoilijamehiläiskoiras (Megachile). Lajia ei voi luotettavasti kuvista määrittää. Hevoskimalaiskoiraat lähtevät liikkeelle yleensä vasta heinäkuun loppupuoliskolla.

Kiitos tiedoista, Juho! :slightly_smiling_face: En tullut tarkistaneeksi noita esiintymisaikoja, vaikka yleensä niin teen. Juutuin näköjään vain ulkonäköön. Tällä oli pää niin tiiviisti kukan sisällä, että naamasta ei saanut kuvaa, ennen kuin se lensi pois. Merkitsen otsikkoon Megachile sp..