Dichrorampha sylvicolana [on]

Tämä voisi olla D. sylvicolana, mutta levinneisyys ei näytä yltävän KP Evijärvelle asti. Kuvattu 19.7. ravintokasvilla eli ojakärsämön kukassa. Dichrorampha aeratana voisi esiintyä alueella, mutta ravintokasvi on eri. Pystyyköhän kuvasta varmistamaan lajin?

Minusta olet oikeassa. Katselin jo kuukausi sitten kuvaa, mutten uskaltanut silloin ottaa kantaa, kun lähikulmiltakaan ei ole lajia aiemmin havaittu. Joten päätin tutkia uusiksi myöhemmin pienen tauon jälkeen “puhtaalta pöydältä”. Sama tulos eli etusiiven alareunan läiskän muoto ja muu habitus sopii vain tähän. Ja toki lentoaika ja kasvi, jolla yksilö istuu, puoltavat myös sylvicolanaa. Laitaisitko hienon haviksen tietokantaan.

Minustakin sylvicolana.

Kiitokset molemmille herroille; tallennan kohta havainnon. Täytynee käydä ensi kesänä uudelleen paikalla.

P.S. Mielenkiintoinen perhoskesä kesämökillä ja sen lähistöllä. Kolme KP:lle uutta (ainakin laji.fi-karttojen mukaan) mikroa (Pammene rhediella, Elachista pollinariella ja tämä) sekä karttaperhonen, joka on levinnyt Kainuusta KP:n pohjoisosiin lähelle Oulua, mutta ilmeisesti ensimmäinen havainto KP:n eteläosasta.