Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Enoplognatha ovata? [on]


#1

Heinävesi 27.7.2017 - tämä hämähäkki oli ilmaantunut valolakanan taitteeseen, onko Enoplognatha ovata? Jos on niin, onko tämä yleinen vai vähälukuinen täällä päin? Laji.fi:ssä havaintoja ei näyttäisi olevan Itä-Suomessa kuin yksi? Kiitos!


#2

Sehän se.

Laji on paljon yleisempi kuin tietokanta antaa ymmärtää, sillä havaintoja tekevät harvat, määrityksiä vielä harvemmat ja havaintotallennuksia heistäkin vain murto-osa. Jos haluat auttaa urakassa, havainto kannattaa tallentaa Lajitietokeskuksen Vihko-tallennuspalvelulla. :slight_smile:


#3

Kiitos, tallennetaan havainto :slight_smile:


#4

Kuinkahan noiden tietojen tallennus mahtaisi tapahtua? Täällä Pohjois-Karjalassa olen nyt tavannut kolmea eri väristä Enoplognatha ovataa. Ne ovat käärineet itsensä ja munakotelonsa jonkinlaiselle rullalle sinipallo-ohdakkeen lehtiin. Lähes luonnonvalkoista en raaskinut häiritä kuvaamisella, mutta näitä kahta yritin kuvata - huonoin tuloksin, kun oli väärä kamera. Ovathan nämä minunkin hämikseni Enoplognatha ovatoja?
Joensuun Kiihtelysvaara 7.8.2017


#5

Ihan oikein määritit. :slight_smile:

Tein Lajitietokeskuksen lehtinunnauutisen tallennusohjetta käyttämällä erillisen tallennusohjeen, jota voi pitää pikaohjeena havaintojen tallentamiseen. Se on tämän viestin liitteenä.

Tallennusohje.pdf (44,6 Kt)


#6

Kiitos selkeän tuntuisesta tallennusohjeesta. Tallensin sen koneelleni muistiin. Koska näitä otuksia oli puutarhassani useita, taitaa olla hyvä ilmoittaa ne.