Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Enoplognatha ovata? [on]

Heinävesi 27.7.2017 - tämä hämähäkki oli ilmaantunut valolakanan taitteeseen, onko Enoplognatha ovata? Jos on niin, onko tämä yleinen vai vähälukuinen täällä päin? Laji.fi:ssä havaintoja ei näyttäisi olevan Itä-Suomessa kuin yksi? Kiitos!

2017

Sehän se.

Laji on paljon yleisempi kuin tietokanta antaa ymmärtää, sillä havaintoja tekevät harvat, määrityksiä vielä harvemmat ja havaintotallennuksia heistäkin vain murto-osa. Jos haluat auttaa urakassa, havainto kannattaa tallentaa Lajitietokeskuksen Vihko-tallennuspalvelulla. :slight_smile:

Kiitos, tallennetaan havainto :slight_smile:

Kuinkahan noiden tietojen tallennus mahtaisi tapahtua? Täällä Pohjois-Karjalassa olen nyt tavannut kolmea eri väristä Enoplognatha ovataa. Ne ovat käärineet itsensä ja munakotelonsa jonkinlaiselle rullalle sinipallo-ohdakkeen lehtiin. Lähes luonnonvalkoista en raaskinut häiritä kuvaamisella, mutta näitä kahta yritin kuvata - huonoin tuloksin, kun oli väärä kamera. Ovathan nämä minunkin hämikseni Enoplognatha ovatoja?
Joensuun Kiihtelysvaara 7.8.2017Enoplognatha ovata 2Enoplognatha ovata 4

Ihan oikein määritit. :slight_smile:

Tein Lajitietokeskuksen lehtinunnauutisen tallennusohjetta käyttämällä erillisen tallennusohjeen, jota voi pitää pikaohjeena havaintojen tallentamiseen. Se on tämän viestin liitteenä.

Tallennusohje.pdf (44,6 Kt)

Kiitos selkeän tuntuisesta tallennusohjeesta. Tallensin sen koneelleni muistiin. Koska näitä otuksia oli puutarhassani useita, taitaa olla hyvä ilmoittaa ne.