Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Epinotia brunnichana? [Epinotia solandriana]

Kuvattu 16.08.2017. Vihti, Ojakkala.

Lajit eivät ole aina helppoja määrittää, mutta kyllä tämä on Epinotia solandriana.

1 tykkäys

Kiitos!
Minulle löytyy aika paljon lajeja, joita en osaa määrittää ja näissä molemmissa on vaihtelua aika paljon.

Näitä kahta lajia siis juuri tarkoitinkin, etteivät ole aina helppoja määrittää.

N√§ist√§ selv√§sti enemm√§n muuntelee mielest√§ni solandriana. Karkeana muistis√§√§nt√∂n√§ voisi pit√§√§ sit√§, ett√§ vaikka brunnichanallakin on muuntelua, sill√§ on kuitenkin (l√§hes?) aina siiviss√§√§n vaalean/valkean laikun tyvipuolella ‚Äúmustaa kehyst√§‚ÄĚ.

1 tykkäys

Hyvä kun saa tuota tietoa, mihin pitäisi kiinnittää huomiota. E. solandrianalla tosiaankin löytyy jos minkälaisia versioita, enkä niitä osaa itse mitenkään määrittää, mutta viime kesänä ei sellaisia erikoisuuksia tullutkaan vastaan.

E. brunninchanalla katselin lähinnä tätä kuvaa, jonka perusteellä veikkaukseni tein, mutta näkyyhän siinäkin sitä mustaa reunusta, kun osaa katsoa tarkemmin:

http://www.raakkila.fi/gallery/displayimage.php?album=42&pid=18812#top_display_media

En tiedä uskaltaisinko tuota linkittämäsi kuvan yksilöä edes määrittää lajilleen. Ainakaan brunnichanaksi. Avaisin vähintään kuvan varjoja ennen lausuntoa suuntaan tai toiseen. Onko sinulla tietoa, kuka kuvan yksilön on määrittänyt?

Mitä sanoo @hjalava, vai sanooko mitään? :slight_smile:

Tuo on 2014 kuvattu ja silloin yleensä kyselin määritykset Hyönteisfoorumilla. Oli tosi harmi, että se loppui, kun sieltä pystyi tarkistamaan määrittäjän jälkeenkin päin. Omiin kuviini, enkä kotisivuille ole määrittäjää saanut laitettua.

Kuvapankissa on kyllä samalta päivältä toinen laittamani vähän samantyylinen ruskehtava kuva, jossa veikkaukseni on vahvistanut Kaj Winqvist.

Laitan vielä samalta yöltä pikkuisen erilaisen yksilön.

Ja vielä kolmaskin samalta yöltä.IMG_0461