Ukkoskuuron jälkeen ovisyvennykseen seinälle oli ilmestynyt tällainen pienehkö yökkönen, siiven pituus noin 15 mm. Mikähän laji kyseessä?
Vihti 23.6.2021
Ukkoskuuron jälkeen ovisyvennykseen seinälle oli ilmestynyt tällainen pienehkö yökkönen, siiven pituus noin 15 mm. Mikähän laji kyseessä?
Taitaa olla kulunut pähkinäyökkönen Colocasia coryli.
Kiitokset Janne! Pähkinäyökkönen näyttäisi olevan tekstien mukaan Etelä-Suomessa hyvin yleinen, minulle kuitenkin lajina uusi! Ilmeisesti tuo yksilö oli todellakin jo aika kulunut.
Ei tämä kyllä coryli ole! Lähinnä tulee mieleen Lasionhada proxima, mutta vähän siinäkin joku tökkii…
Taitaa olla “ongelmayksilö” kuvassa. Kiitokset Pekka korjauksestasi. Kirjasin kysymysmerkillä tämän i harmokirjoyökkösen otsikkoon, kun pieni epävarmuus tuntui edelleen sinullekin jääneen.
Tämä yksilö silmin katsottuna teki varsin vaalean vaikutuksen, ja nuo siipien valkeahkot läiskät näkyivät korostetun selvästi. Tuo sivukuva vastasii väreiltään lähinnä todellista väritystä.
No ei se L. proxima ole, ei lentoaikakaan sovi kuluneeseen. Eikä ole coryli.
Älä hukkaa kuvaa, nyt on niin suotuisat vaellussäät olleet.
Jotenkin myös Hada plebejan oloinen, ja Xestia sp.
Kuvia on. En tiedä onko tällä mitään lisäarvoa, mutta liitän oheen vielä yhden salamalla otetun kuvan. Siinä tuo vaaleusaste tulee ehkä oikeammin esiin.
Tämä yksilö aiheuttaa näköjään sen verran paljon tulkintoja, että palautan otsikon lähtöasemiin, ja jään odottamaan mahdollisia lisäkommentteja.
Taitaapi olla Papestra biren! Ainakin lentoaika ja tummat viirut natsaa…
Mua viehättää mainittu Hada plebeja eniten. Jotain konvergenssia tässä varmaan on Hadeninae-alaheimoon päin ;), vanha suku Mamestra, ja Hada ja Hadena jne.
Tosi hämäävä tapaus, koska perhonen vaikuttaa ensi silmäykseltä ihan tutulta, mutta lajia vaan ei löydy.
Mun tuntuma on myös plebeja, mut muiden tuntumat voi olla paremmassa vireessä.
Vaihdetaan nyt kerran vielä määritystä
Kun tarkkaan syynää niin plebejan tuntomerkit täsmää, mm. kellertävää etusiiven tyvessä.
Kiitokset teille kaikille kolmelle tietäjälle! Hienoa, kun loppujen lopuksi saatoitte päätyä yhteiseen loppuratkaisuun. Kirjaan siis lopputulokseksi hammastarhayökkösen (Hada plebeja).
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528). Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.