Hemerobius micans? [ei, vaan Hemerobius nitidulus, keltakirvakorento]

Voisiko tämä olla kalvaskirvakorento? Kuvavertailuissa se mielestäni näyttää hyvin paljon siltä, mutta Laji.fi:stä katsoessani tuli uskon puute, koska havaintoja oli siellä vain yksi! Onko muita tällaisia kellanvaaleita täplättömiä kirvakorentoja? Ikävä kyllä sain vain tämän yhden kuvan.


Joensuun Kiihtelysvaara 14.8.2018

Minun silmään tuo näyttää enemmän keltakirvakorennolta (Hemerobius nitidulus), mutta ihan varma en ole. Siiven suonissa tummia pisteitä. Se tuossa on erikoista, että Rs-suonesta lähtee neljä haaraa, mutta näillä lienee vaihtelua.

t. Esko

Kiitos avusta, Esko! Ensimmäiseksi itsekin tarjosin keltakirvakorentoa, mutta kun kaikissa näkemissäni Hemerobius nitidulus-kuvissa siipien reunoissa oli tummemmat alueet, niin päädyin micans iin. Löytyisikö lisää mielipiteitä?

Moi,
olisin Eskon kanssa samoilla linjoilla, eli suonitus ja sen hentoinen pisteytys ja siipien muoto sopisi minustakin H. nitidulus-lajille. H. micans puolestaan on usein suoniltaan enemmän (pätkittäin) tummakuvioinen, vaikka värit usein, varsinkin nuorilla yksilöillä voivat hämätä.

Myös löytöpaikka sopisi paljon paremmin E.nitidulukselle. Miltä kasvilta/minälaiselta paikalta tämä löytyi?

Kiitos, Tomi, että jaksoit vielä kiinnostua aiheesta sekä vahvistaa Eskon ehdotuksen! :slightly_smiling_face: Kun nyt tarkemmin katsoin, niin onhan Laji.fi:ssä Hemerobius nitidulus-lajista toki täällä Pohjois-Karjalassa enemmän havaintojakin. H. micansista ei ainuttakaan. Kuvauspaikka oli omakotitalon puutarhassa puuvajan seinältä iltaseitsemältä. Ympäristössä oli viime kesänä runsaasti terijoensalavissani majailevia kirvoja.