Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Hoikkakukka- vai korpikukkajäärä [hoikkakukkajäärä]

Hoikkakukkajäärä koiras versus korpikukkajäärä on tullut arvuuteltua ennenkin elikkä kumpihan on ja mistä nuo erottaa? Jos löytyy joku nettilinkki jäärien määrittämiseen niin kiitämme siitä myös kovasti.

Kuvattu 14.07.2018 Pieksämäellä.

1 tykkäys

En ole onnistunut löytämään netistä vastausta tähän kysymykseen. Jotain kaavoja löysin mutta niistä puuttui reyi. Alun perin oletin että tämä on hoikkakukkajäärä mutta netistä löytyi kovasti samanoloisia määritettyinä korpikukkajääriksi. Luulen että kyseessä on kuitenkin hoikkakukkajäärä ja netissä mahdollisesti osin virheellisiä määrityksiä? Kirjaan tämän itselleni hoikkakukkajääräksi, mutta jos joku osaa tämän varmasti määrittää taikka kertoa mitkä olisivat tässä tapauksessa ne ratkaisevat tuntomerkit niin olisin edelleen kiitollinen avusta. Lisääkin kuvia sekä tästä yksilöstä että parista muusta vastaavasta tarvittaessa löytyy.

Kelpaako Leptura melanura.

Kiitos kelpaahan tuo elikkä samaan päädyin itsekin, kiitos varmennuksesta.

Moi, tälläisen yleisohjeen löysin Leptura suvussa etuselän takanurkat pitkät ja terävät jolloin etuselkä muistuttaa kelloa, korpikukkajäärän suvussa takanurkat tylpät ja eivät niin pitkälle ulottuvat jolloin muoto erillainen.
T:Jyri

Kiitti, tuon kellojutskan löysinkin mutten osannut oikein tulkita sitä. Mutta tuo takanurkkien terävyys on tosi selkeä tuntomerkki. Kroppasin y.o. kuvasta nurkat esiin.

kukkajaara2114072018virtasalmivalmis

2 tykkäystä