Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Hydroptilidae [Ithytrichia lamellaris] [2x Oxyethira flavicornis]

määritys

#1

Näitä muutamia ajattelin käydä läpi.


Kaikki ovat elokuun jälkipuolistolla 2016 parvekkeen valolta joten mitään huippukivaa en odota. Ylin osoittautui kuten arvelin Ithytrichia lamellaris koiraaksi.


Oikealla ylin vähän tuottaa jo ongelmia koska oli naaras.
EDIT: Siis menen järjestyksessä ja VASEMMALLA ylhäällä. Oikealla ylhäällä on samalta päivältä ja varmaan flavicornis koiras, jättänen väliin.Joku Oxyethira laji taitaa olla? Oma kirja ei kata kaikkia lajeja mutta sen avulla en saa O. flavicornis tai O. tristella lajeiksi. Joku muu?
EDIT: Jaa, ehkä sittenkin tämän perusteella flavicornis?
http://trichoptera.insects-online.de/Trichoptera%20fennoscandinavica-aktuell/Hydroptilidae%20species/oxyethira_flavicornis_pictet.htm


#2

Joo, puollan näkemyksiäsi.

t. Juha


#3

Katsoin alarivin ja vasemmalla koiraasta jäi vain aedeagus muutaman nahkapalan kanssa tallelle! Näyttää kyllä näistä yleisistä parhaiten sopivan lajiin flavicornis.

Alin oikea on taas naaras mutta hyvin saman tyyppinen kuin tuo ylävasen eli tämäkin flavicornis? Otin molemmilta puolilta ennen lasin laittoa.Toinen puoli:


#4

Joo, kyllä noi flavicornista vaikuttais olevan, vaikka vähän himmeitä nää on aina katella.


#5

Kiitokset, vähän tylsä rivi tuli mutta hyvää harjoitusta. Tajusin viimeiseen, että noita karvoja kannattaa ulkopuolelta poistaa, perhosilla ei juuri tätä tarvitse miettiä.