Hyppyhäntäinen? [On, ehkä Tomoceridae sp.]

Mahtaako tämä uimari olla hyppyhäntäinen? Voisiko kenties olla Orchesella sp.? Ehkä tämä oli vielä nuori, kehitysvaiheessa? Pituus noin 4 mm.


Joensuun Kiihtelysvaara 6.7.2018

On hyppyhäntäinen. Vesiympäristö ja otuksen väri viittaavat heimoon Poduridae.

Kiitos, Karwin! Harmi, etten kertonut tekstissäni, että tämäkin kuului niihin lukuisiin sadevesitynnyristä pelastamiini otuksiin. Siis tämä ei ole vesieläin, vaan veteen vahingossa joutunut. Tarkastelin Poluridaeita, mutta en näe niissä samankaltaisuutta kuvan yksilön kanssa. Esim. tuntosarvien ero on silmiinpistävä. Tämä oli kooltaan nelisen milliä eli sama, minkä Wikipedia ja Nature Spot ilmoittavat Orchesella cinctan pituudeksi. Tällä on myös karvoitusta varsinkin niskassa. Mielikuvitusta käyttäen :wink: saattaa olla näkevinään vaalean vyön, vaikka otuksen pinta on jonkinlaisen härmän peitossa. Olisiko tuo vaiva vienyt myös karvoituksen? Ulkonäkö ei siis ole Orchesella cinctan, mutta habitus mielestäni on. Odottelen vielä, haluaisiko joku toinenkin sanoa tähän sanasensa…

Moi, tässä itse hyppyhäntäsiä ihmetellessä löytyi tälläinen viesti, Poduridae heimo on karhukkaita (kuuluvat kyllä hyppyhäntäisiin ( Collembola), itse hakisin ratkaisua kenties Tomoceridae porukasta (5 lajia).
T:Jyri

Hei, Jyri! Kiitos vinkistä. Paljon enemmän tämä tosiaan vaikuttaa ehdottamaltasi suvulta.