Iso vaalea Coleophora [Coleophora albidella]

Tähän sain ainakin kaksi mahdollista lajia: Coleophora anatipennella ja C. albidella. Tammea ei ole lähellä joten senkin perusteella C. kuehnella on epätodennäköisempi. Pystyyköhän noista sanomaan vai meneekö preparoinniksi? Tämä Espoosta valolta 28.7.2017. Koko siis 16 mm.

Tätäkin voisi kommentoida jos pystyy sanomaan tarkemmin, menee viikonloppuna muuten preparointiin.
Pahasti koostakin päätellen (naaras isompi?) voisi olla naaras. Tässä parissa vaikea erottaa - “posterior edge of subgenital plate rounded” lajilla albidella.
Jotenkin ulkonäöstä olisin valmis veikkaamaan lajia albidella. Taitaa olla yleisempikin. Lähellä myös monenlaista pajua Espoonjoen tulva-alueilla. Tosin lehmusta on vielä lähempänä.

Olisi arvaus mennyt oikein lajista, sukupuoli olikin koiras. Eli albidella.
Ketjun ensimmäisessä viestissä jotain hämärää, en pysty editoimaan otsikkoa.

GP0182a

GP0182b
GP0182c

Ketjun otsikkoa voi muokata sen oikealla puolella olevaa kynä-symbolia klikkaamalla.

Tätäkään kynä -symbolia ei ole näkyvissä. Tunnistaa kyllä, että on kolme omaa viestiä ketjussa mutta tuota vanhinta ei voi editoida. Käyttäjätunnukset muuttuneet 3 viime kuukauden aikana jotenkin?

Onpahan erikoista. Minultakin se onnistuu, joten muokkasin sen puolestasi. :slight_smile:

1 Like

Olen huomannut jo useasti että vanhempaan viestiin ei pysty editoimaan otsikkoa.
Kynä siis ei ole näkyvissä.
Piti sanoman siitä jo aiemmin mutta hyvä että joku muukin huomasi!
Pentti

Minullekin tuo sama ongelma on tullut 2-3 kertaa. Siis suht vanhan viestin otsikkoa ei saa editoitua. Viimeisimmän otsikko-ongelman (ja myös aikaisemman) Tannerh hoiti kuntoon, siitä Hannulle kiitokset! Olisi toki mielenkiintoista tietää, missä vika ja onko korjattavissa, kun joillain tuo otsikon editointimahdollisuus säilyy ja toisilla ei?! Näitä ongelmiahan on selvästi ollut useammallakin viime aikoina.

Sen tiedän, että muiden otsikkoja saa muokata vain tietyllä käyttäjätasolla, mutta luulisi itse aloitettujen ketjujen otsikoiden muokkauksen olevan sallittua aina. Tai ainakin sen pitäisi mielestäni olla. @EskoP tiedätkö asiasta mitään? Onko tuo asetus, jota voi muuttaa?

Näyttäisi, että sillä ei ole merkitystä onko aloittanut ketjun vai ei. Katselin vanhoja viestejäni ja 9.9 olevaa pystyisi muokkaamaan mutta 25.8 tehtyä ei.
Kahta kuukautta vanhempia ei pysty muokkaamaan??

Näytti olevan 86400 minuuttia eli 60 päivää. Nostin rajaksi nyt 1 vuotta.

3 Likes