Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Kaksi kuoriaista

Ruokokuoriainen ja sylkikuoriainen, mutta saisiko näistä jotain tarkempaa kuvien perusteella?

Ruokokuoriaisen kuvasin Espoon Kvarnträskilä jokivarren kasvustosta muutama päivä sitten. Näitä oli siinä joen reunalla heinissä ja saroissa runsaasti.

Näitä sylkikuoriaisia oli Vantaalla sellaisella allkkoisella ruderaatilla kymmenittäin viime viikolla, viihtyivät hyvin ainakin jarvikortteilla.

Eikö vain tämä eilen kuvaamani sylkikuoriainen näytä aika samanlaiselta? Löysin brittiläiseltä Nature Spot-sivustolta tiedon, että nämä ovat keväisin liikkeellä ja ulkonäöstä sanottiin, että takareisien musta alue ylettyy yli polvien. Oranssissa niskassa voi olla musta keskusta. Nimi on Cantharis nigricans havusylkikuoriainen. Liitin tämän sinun viestiisi, jotta toivottavasti saan samalla vahvistuksen joltain tietävämmältä. Minä en siihen ryhmään itse kuulu. :wink:

Kiitos Terttu, itsekin tuota havusylkikuoriaista tutkailin, mutta lajeja on paljon enkä ollut mitenkään varma lajista. Ehkä joku varmistaa määrityksen.

Kuvasin ja tallensin joskus koko lailla samannäköisen otuksen ja se sai nimekseen Donacia bicolor. Pari muutakin vaihtoehtoa näyttäisi olevan.

http://www.insects.fi/insectimages/browser?order=COL&family=Chrysomelidae&genus=Donacia&species=bicolor

1 tykkäys

Tertun kuva on oikein määritetty. Henrin kuvassa on mielestäni Cantharis livida, nummisylkikuoriainen.

Juhani