Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Kaksi yökköstä [Rivula sericealis ja Abrostola tripartita]

Varmistettavaksi pari yökköstä joiden levinneisyysalue ei oikein tunnu riitävän.
Onko toinen kirjosuomuyökkönen, Abrostola tripartita, kuvattu 7.8.2017 ja toinen puroyökkönen, Rivula sericealis, kuvattu 4.8.2017.
IMG_2219-2IMG_2443-2

Määritykset ovat oikein. Molemmat on ilmoitettu maakunnasta Obb, ja etenkin sericealis on ilmoitettu vieläkin pohjoisempaa. Sen sijaan tripartita lienee pohjoisin tunnettu havainto lajista. Paljonhan havaintoja toki on, joita ei ole tietokantoihin tallennettu, joten niistä en uskalla sanoa mitään.

Kiitos! Nämä olivat itselleni kivoja
ja kirjosuomuyökkönen oli aivan uusi tuttavuus.

1 tykkäys

Se on ollutkin tänä vuonna varsin runsas myös Oulun seudulla. Tai sitten vain paikkani on paljon parempi kuin viime vuonna (joka sekin kyllä on totta).

Tallennatko havaintojasi mihinkään tietokantaan? Joko Laji.fi tai Hyönteistietokanta ovat toivottuja paikkoja. Olisi hienoa saada tämän päivän havaintotietoja Rovaniemeltä myös ihan tavallisista lajeista. Havaintopisteitä on siltä alueelta kovin vähän lajista riippumatta. :slight_smile:

Ilmoitan kaikki Hyönteistietokantaan (ainakin vielä), sieltä pitäisi löytyä, kun vain ehtisi kaikki käsitellä mutta pikkuhiljaa. Kaikkien niiden kanssa joita ei tunnista heti menee aikaa kun yrittää etsiä tai sitten täytyy kysellä, nytkin on odottamassa varsinkin pieniä.

1 tykkäys

Hienoa, kiitos Maija! Arvostan :slight_smile: