Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Kellarikesikkä ja sen seuralainen

Hienossa väriloistossaan oleva Kellarikesikkä ja samalla esiintymällä kakkoskuvassa olevia olioita. Kokoa yhdellä maljalla on n. 1mm. Onkohan ne sieniä vai mitä lie? Patinanastakka tuli mieleen tuosta turkoosin värisestä, mutta nehän taitavat olla kokonaan turkoosin värisiä. Lahopuu oli kyllä paikoin siniseksi värjääntynyttä.
Kasvualusta: Erittäin laho, järeä koivumaapuu.

Hei,

jäkälät muodostavat myös kotelomaljoja.

Marja

Tuollainen keltainen kotelomaljainen tuppaa olemaan haavankeltajäkälää, näitä siniharmaita kotelomaljaisia on useita, joku laakajäkälä saattaisi olla kyseessä (esim valkolaakajäkälä).

Jäkäliä…kylläpä vaan. Eipä olisi tullut mieleenkään. Nyt kun selailin vanhaa (v.1988) olevaa Sanikaiset sammalet jäkälät kirjaa niin niitähän ne ovat. Pitää varmaan hankkia se 2008 tehty kirja; Jäkälät ja sammalet Suomen luonnossa. Varmaan vähän ajantasaisempi…
Kiitokset lajivinkeistä.

Kannattaa katsoa myös kasvimuseon 2011 julkaisema Suomen jäkäläopas. Lajeja on kyllä uuvuttavan paljon ja rupijäkälistä on sitten oma paksu oppaansa, mutta hyvä puoli tässä on se että opeteltava ei lopu heti kesken! Ja aika monta yleistä jäkälää saa kyllä kirjan avulla tunnistettua lajilleen vaikka ei mitään laboratoriohommia tekisikään.