Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Kellertäviä kärpäsiä [Thricops diaphanus]

Koleuden ja sateen vuoksi tyhjentynyt pihaluonto surisi tänään hetkittäin jo lähes kesäisesti. Nämä kaksi eri kärpästä ovat aiheuttaneet minulle päänvaivaa. Saisikohan niihin edes heimon verran apua? Tarkempi määrityskin tietysti kelpaa! :wink: Näissä on paljon keskenään samanlaista. Silmien tarkkailussa olen täällä foorumilla oppinut erottamaan naaraan ja koiraan, mutta jokin tässä nyt kuitenkin mättää…

Joensuun Kiihtelysvaara 15.7.2019

Hei

Suku on Pegomya ja heimo Anthomyiidae. Siihen minun tietämys loppuu.

Kiitos vinkeistä, Rami! On tämä sen verran mielenkiintoista puuhaa, että saa tuntikausia kulumaan kuin siivillä (kärpäsen?). :slightly_smiling_face: Onneksi eläkeläisellä on aikaa. Ei sitä aiemmin ollutkaan… En oikein tiedä, onko luvallista lisätä lupaa kysymättä tällaisia linkkejä, mutta hölmöyttäni nyt kuitenkin niin teen. Löysin nimittäin mainitsemaltasi Diptera.info-sivustolta sekä Insecta.pro-sivustolta Pegomya testacea-kärpäsen kuvat, jotka mielestäni sopivat hyvin omiin kuviini. Sellaisia kuvia, joissa naaraan silmien väli olisi tumma, ei ollut monta löydettävissä. Vladimir Bryukhovilta löytyi tämä yksi.
Pegomya testaceaa ei ole kuitenkaan havainnoitu Laji.fi:n mukaan Pohjois-Karjalassa. Vain Länsi-Suomessa. Mitä siitä pitäisi ajatella?
https://diptera.info/forum/viewthread.php?thread_id=60204
http://insecta.pro/gallery/67740

Suku on Thricops ja heimo on Muscidae. Laji on Thricops diaphanus, koiras (silmät lähekkäin) ja naaras.

Hienoa! Olenpa iloinen ja kiitollinen siitä, että avullasi sain nimen tällekin parille. :grinning: Näistä on havaintoja Itä-Suomestakin. On se vaikeaa, kun on niin paljon lähes samannäköisiä kärpäsiä…

Anteeksi että johdin harhaan

Raimo

Eipä syytä anteeksipyyntöön ainakaan minun puoleltani. Tulipahan tutkailtua asioita. Oppia ikä kaikki! :slightly_smiling_face: Rami, sinun Hyönteiskuvastostasi on lähes päivittäin minulle iloa ja hyötyä. Tutkin sitä usein. Kiitos, että olet luonut niin oivallisen sivuston!

Nimenomaan, ei syytä pyytää anteeksi. Kaikki tekevät virheitä, yhtä lailla minäkin. Olen varma, että Rami pääsee vielä korjaamaan minuakin. Ja mikä parasta, virheet ovat hyviä opettajia.