Keltainen -> harmaa limasieni

Mikähän tämä? Raasepori, välisaaristo, 31.8.-1.9.2019. Kuvat samasta kasvustosta n. vuorokauden välein.

1 Like

Pitäis nähdä kroppi tuosta alemmasta kuvasta, monet limasienet ovat raakileina keltaisia.

Nyt on vähän hämärä tuo kuvaesityksen logiikka koska klikkaamalla kuvaa se ei suurene mutta tulee download ikoni. Kuva kuitenkin 2160x3840 eli sen pitäisi klikkaamalla aueta paljon suurempaan kokoon.

Hei,

tässä tapauksessa olisi tarvittu vielä ainakin se kolmannen päivän kuva ja mielellään lähempää, ovat mielestäni vielä vähän kesken kehityksen. Jokin Physarales-lahkoinen lienee kyseessä. Minkä nyt tietokoneelle ladatusta kuvasta erottaa, niin malli on pitkulainen eli vaikuttaa mjielenkiintoiselta. Otitko näytteen?

Marja

Kiitos vastauksista. Valitettavasti ei näytettä, viimeinen kuvakin tuli otettua kiireessä saaresta lähtiessä.

PS. Ilmeisesti kun samassa viestissä on vain yksi kuva, klikkaus suurentaa sitä, mutta jos viestissä on useampi kuva, niin klikkaaminen vie seuraavaan kuvaan. Silloin ainoa tapa nähdä täysresoluutio on ladata kuva koneelleen.

Kun haluttu kuva on auki, niin painetaan hiiren kakkosnappia ja avautuvasta valikosta “view image” esim. hiiren rullaa painamalla auki → kuva aukeaa uuteen välilehteen ja sen voi siellä sitten suurentaa normaaliin tapaan. Pitkä ja vaikea selittää, mutta käytännössä hitokseen yksinkertainen ja nopea konsti. Selaimesta sitten vielä asetus jolla linkistä avattu välilehti on heti aktiivinen, niin ei mene aikaa edes tabin vaihtamiseen.

Harmillista, mutta onpahan saanut kehittyä miksi sitten lieneekin ja levittää itiönsä siihen lähiymparistöön ja toivottavasti jonain/joinain seuraavista about 10 vuodesta onnistuu taas tuottamaan pesäkkeitä, mahdollisesti useitakin.

Nuo pikkukuvat ovat pisimmältä sivultaan 500 pikseliä. Jos lataa kuvan jonka pitkä sivu on yli 500 pikseliä avautuu klikkaamalla kuva jossa on download ikoni.

Elikkä jos haluaa pitää copyt itsellään eikä halua vapaata downloudausta ja jakelua omille kuvilleen pitää ladata max 500 pikselin kuvia pidemmältä sivultaan. Silloin kuvaan ei tule download ikonia. Mielestäni kuvaan ei pitäisi ollenkaan tulla download ikonia jos kuvaaja on valinnut all rights reserved, riippumatta pikselikoosta, mikä on myös oletusarvo foorumilla, eikös juu.

Download linkki kuvan alla tarkoittää käytännössä että kuva on public domainissa ja kaikki olettavat tällöin että kuvaa saa kopioida ja jakaa ja käyttää vapaasti. Ja kun se on kerran jaettu esim faceen on sen llsenssioikeudet annettu facelle ja silloin edelleen jakelu on täysin laillista ja kuvaaja on menettänyt kaikki oikeutensa ja copyrightsinsa kuvaansa.

Jos foorumilla on tarjolla mahdollisuus valita copyrightsit niin silloin ei voi olla download linkkiä copysuojatuissa kuvissa. Pitäisi olla ihan selvä juttu.

Jos kuvaaja valitsee public domainin niin silloin kuvaa saa downloudata ja jakaa, mutta jos kuvaaja pidättää copyt itsellään niin silloin kuvaa ei saa downloudata eikä jaella minnekään. Teille tulee tässä oikeudellinen vastuu copyrights rikkeistä, kannattaisi ottaa tarkempaan mietintään käytäntönne kuvien osalta.