Kolme vesiperhosta [1. Limnephilus subcentralis, 2 Limnephilus griseus, 3. Limnephilus flavicornis]

Olen viime päivinä kuvannut vesiperhosia Pusulanjärven lintutornin (Lohja) reheväkasvustoisessa ympäristössä. Hetkittäin on kova tuuli aiheuttanut suuriakin ongelmia. Perhoset tuntuvat viihtyvän varsin hyvin auton pelleillä ja laseilla!, jolloin kuvaaminen vähän helpompaa tuulista huolimatta. Kovin epävarmahan sitä täytenä noviisina näiden kanssa on, mutta kahdelle kellertävälle rohkenen antaa omatkin ehdotukset lajista.

  1. Ehdotukseni on tulvaputkisirvikäs (Limnephilus subcentralis) Lohja 27.9.2023

  1. Tämä vaikutti pienemmältä kuin 1 ja 3. Näytti muistaakseni vähän tummemman ruskealta kuin kuvassa…En löytänyt järkevää ehdotusta.lajiksi. Lohja 30.9.2023

  1. Ehdotukseni on hirsiputkisirvikäs (Limnephilus flavicornis). Lohja 2.10.2023

Hyvin sujuu! subcentralis ja flavicornis oikein. Keskimmäinen on griseus, joka onkin vaihtelevuudessaan usein vaikeampi mieltää lajilleen.

Jälleen suuret kiitokset tunnistusavustasi Juha! Kun lähtee varsin “puhtaalta pöydältä” liikkeelle,niin voi todellakin tuntea etsijän ja löytäjän jännitystä, koska kaikki on alussa niin kovin uutta. On tosi mielenkiintoista selvittää, kuinka monta eri lajia esimerkiksi tuolta Pusulanjärven lintutornin ympäristöstä löytyykään vielä tässä vaiheessa syksyä. Tämä oli, Juha, hieman etukäteisvaroittelua siitä, että apusi on jatkossakin tarpeen ja kysyttävää tulee vielä riittämään, kunhan ensin saan kuviani johonkin tolkun järjestykseen.

1 Like