Kuusenkäpylude? [ Kurpankarikelude, Drymus sylvatius.]


Tämän löysin pihalla olleen peltipurkin alta, männynneulaskarikkeesta. Mielestäni ainoa vaihtoehto on kuusenkäpylude. Ongelma on siinä,että koko oli vain noin 3 mm. Kun aikuisen pitäisi olla 5,9-7,2 mm. Tuntosarvetkin on liian lyhyet ollakseen aikuinen. Siis kasvaako vielä vaikka näyttää lähes aikuiselta?


Parempi kuva. Tämä oli palannut peltipurkin pohjalle, mistä se eilen hävisi. Sain sen nyt mitattua. Koko on lähempänä 4 mm kuin 3 mm. Ei kuitenkaan yli 4. Eikä myöskään ollut litteä kuten kuusenkäpylude.Peitinsiipien ulkoreuna on kirkas.

Tästä en kyllä mitenkään päin saa käpyludetta.
Mutta en myöskään osaa ehdottaa lajia. Kävin myös koko ludekirjan läpi.

Jään seuraamaan. Eipä tässä muukaan auta :sweat_smile:

Kyllä olen minäkin ludekirjan monta kertaa katsonut. Sekä useita kuvasivustoja luteista. Viimeinen vahva olettamus on ,että taitaa olla kurpankarikelude, Drymus sylvatius.

Komppaan Karia.
Tässä 18.8.22 Jyväskylässä kuvaamani Drymus sylvaticus

Kaksi vuotta sitten olen kuvannut tämän luteen, jolle täältä Foorumilta sain lajiksi kurpankarikelude (Drymus sylvaticus). Samalta näyttää, eikös?

Oli niin vaalea yksilö Karin kuvissa ettei millään sytyttänyt. Ja kuviokin vähän eri. Olisiko tästä eri värimuotoja, vai olisiko vaaleus johtunut nahanluonnista? Jos se olikin juuri aikuistunut? Hyönteiset ovat usein eri väreissä silloin. Hyvä kun selvisi laji.

Kiitos kaikille.
Raimon kuvasivustolta löysin ensimmäisen kuvan lajista, mitä kannattaa etsiä. Jossain vaiheessa tuli esiin myös Tertun Foorumilla oleva kuva. Muilta sivuilta sain sitten vahvistuksen. Tuo Hokken oletus , että olisi juuri luonut nahan, saattaa hyvin pitää paikkaansa.