Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Lacanobia thalassina? [L. thalassina ja Hada plebeja]

Ensimmäisestä olen suht’ varma, mutta onko jälkimmäinenkin pensastarhayökkönen, vaikka on noin vaalea?


Joensuun Kiihtelysvaara 13.6.2019

Tämä jälkimmäinen on hammaskirjoyökkönen (Hada plebeja).

Kiitos, Harri! No, niinpä onkin. Laji.fi kuitenkin sanoo, että Hada plebejan suositeltu yleiskielinen nimi on hammastarhayökkönen.

No niinpä näyttää nimi todellakin muuttuneen. Tulee tästäkin sitten yksi tarhayökkönen. Ehkä ihan hyvä muutos. Täytyypä korjata nimi omienkin kuvien osalta.

Uskon, että on vaikea pysyä uudistusten perässä, jos on vuosikausia harrastanut näitä hyönteisiä ja osaa ulkomuistista paljon nimiä. Kasviheimojen kohdalla huomasin saman, kun 50-luvulla oppimani Compositaet ja Umbelliferaet sun muut eivät enää pädekään, kun nyt ikäihmisenä kiinnostuin kasveista uudestaan… :confused:

Juuri näin se on, Terttu. Aikoinaan, vuonna X, Viikissä opiskellessani jouduin opettelemaan reippaasti yli 300 kasvin niin suomalaiset kuin latinankielisetkin nimet. Kuinkahan monet niistäkin ovat jo muuttuneet? No ehkä nämä lukuisat (nimi)muutokset eri lajiryhmissä, ainakin pääsääntöisesti, ovat osoitus tietojen lisääntymisestä ja tarkentumisesta lajien suhteen. Pitää yrittää pysyä juonessa mukana. Oppia ikä kaikki!

1 tykkäys