Libellula depressa

Kuvasin tänään litteähukankorennon. Saapui kotipihalleni ja viihtyi kuvattavan roolissa. Nuori ja kirkasvärinen yksilö. Koronawikissä on yksi kuva litteähukankorennosta jonka alla lukee että se on nuori koiras. Kun klikkaa kuvaa niin avautuvalla sivulla sama kuva on naaras. Kumpi pitää paikkansa? Lisäksi tässä kuva jonka otin 8.6. Siikalahdella. Minkä sudenkorennon kuoret ovat?

Korentowikin sivulla oleva tieto on oikein, kuvan tallennuksessa on syötetty aikanaan väärä tieto, mikä näkyy kun kuvaa klikkaa. En arvaa käydä muokkaamassa tuota puolta, koska se varsinainen näyttöpuoli on kuitenkin oikein.

Tuo kuvaamasi toukkanahka sopisi mielestäni aika hyvin liitokorennolle (Epitheka bimaculata), pitkät jalat ja piikikäs olemus. Siikalahdeltahan noita varmasti löytyy, ja ajankohtakin sopii. Minulla oli viime kesänä tilaisuus kuvata kuoriutuvia liitokorentoja. Liitteenä kuva kuoriutuneesta tuoreesta koiraasta toukkanahkansa ääressä. Samanlaiselta tuo toukkanahka näyttää

Ok. Onkohan tuo miun ottama kuva nuoresta koiraasta?

Suurkiitokset! Miul ei ole viel yhtää kuvaa liitokorennosta. Täpläkiiltokorentoja on tänä kesänä paljon.

Ehdottaisin tuolle toukkanahalle kuitenkin toista lajia, voisi hyvin olla ruskohukankorento tai ehkä toinen keväällä kuoriutuva laji eli vaskikorento. Liitokorennolla on viimeisten jaokkeiden reunoissa voimakkaat piikit jotka Erkin toukalta puuttuvat, mutta näkyvät hyvin Haroran kuvassa. Samaten selkäpiikit ovat Eskon kuvassa aika vaatimattomat. Haroran kuvassa kuvakulma saattaa hieman valehdella selkäpiikeistä. Ne ovat liitokorennolla hyvin voimakkaat ja käyrät. Tässä kuvassa ne näkyvät paremmin

Paljon kiitoksia tiedosta. Ruskohukankorentojahan on liikenteessä tähän aikaan täällä mahottomasti. Varmaan kaikkialla.

Kyllä on.

Kiitos paljon vahvistamisesta.

Tarkistaisitko, Erkki, otsikon?
Jos muistan oikein, litteähukankorentokin
kuuluu sukuun Libellula, eikä Libelulla…!

Heh! No niinpä näkkyy oleva. :laughing: Miul taitaa olla vielä vanhoillaki päivillä vaikeuksii saaha noita älliä aikaseks.

Hei, näytille koiras oheisella videolla, kuvattu 15.6.2020 Sammatissa, Lohjalla

Siis litteähukankorento koiras :slight_smile:

Jep oli jo aika sininen.