Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Lisää rouskuja

olemattomilla specseillä. Rehevässä kuusivaltaisessa havumetsässä, väri kaunis kellertävä, en muistanut edes viiltää, toisessa näkyy tippoja mutta huonosti. Lakritsi?
Ahlainen, Pori 13.9.2021


Eka näyttää lakritsilta, toka voisi mielestäni olla karvarouskukin, maitiaisneste näyttää lähinnä valkoiselta ja lakissa on vähän tuollaista rosoista tekstuuria. Molempia kasvaa runsaasti täällä seudulla ja huomannut että varsinkin märkinä voi aikuisia yksilöitä olla aika vaikea erottaa toisistaan päällisin puolin, “karvoitus” voi olla varsinkin märkänä aika minimaalisen näköistä kun lakki auennut. Tokalla myös heltat näyttävät olevan tiheämmässä.

Kuvausta edeltävänä päivänä satoi koko päivän. Yllättävän niukkaa on ollut nesteen eritys silloin kun olen muistanut puukkoa heiluttaa, tänäänkin. Okei, eka taitaa olla hivenen keltaisempi. Ei taida näistä kuvista irrota enempää? Kiitos, Jakke.

Kuvakulma on hiukan hankala, mutta jotenkin nuo molemmat näyttäisivät minusta karvarouskuilta. Jälkimmäinen varmasti ja ensimmäiseenkin se on minusta todennäköisin vaihtoehto.

Valaistusolosuhteet kuvissa ovat erilaiset joten sekin saattaa vaikuttaa värisävyyn. Ok, ei lukita ekaa selkeästi mihinkään. Kiitos Mikko.