Loiskärpänen nimeä vailla

Oheinen loiskärpänen ja kaksi muuta ilmaantui lopputuloksena koteloituneesta ruostesiiven toukasta. Pystyykö kärpäsen lajin tunnistamaan?

Jää tärkeitä pikkuriikkisiä tuntomerkkejä varman määrityksen kannalta näkemättä, mutta aika vahva fiilis Huebneria affinis- lajin suuntaan.

Kiitos tunnistuksesta. Yritin netistä etsiä, josko tälle löytyisi suomenkielistä nimeä, mutta taitaa vielä olla nimi keksimättä/antamatta. Joitain esiintymiskarttoja löysin ja niiden mukaan havaintoja näytti olevan kirjattu melko harvakseltaan, mutta johtuneeko siitä, että näitä taitaa aika harva harrastaa?

Tämä havainto Kuopion ja Suonenjoen rajaseudulta.

Jes, nyt lajin elintavat uudelleentsekattuani julistaisin tämän varmaksi affinikseksi.
Pelkällä tieteellisellä nimellä nämä kaksisiipiset ovat aina käytännössä kulkeneet. Ja oikeassa olet noiden karttahavaintojen suhteen. Tällekin lajille voisi maalata teoreettisen täpän ainakin jokaiselle kymppiruudulle jolla tuo ruostesiipi yleisenä lisääntyy…

Joo, kiitokset vielä kerran. Uutta itselle tässä loiskuviossa oli se, että olen ollut käsityksessä, että kyse on loispistiäisistä, mutta näkyy siis kärpäset olevan samoilla apajilla. Hyönteissivustolla näytti olevan useampia havaintoja vuosien saatossa loisituista ruostesiiven toukista ja kun sinne ei kaikki suinkaan kirkaudu, ilmiö lienee todellisuudessa melko yleinen.