Lygus rugulipennis? [Lygus wagneri, nuolilude]

Olen omatoimisesti nimennyt tämän 30.5.2019 kuvaamani luteen peltoluteeksi. Mahtaako edes olla oikein?

Nyt heinäkuun lopulla on samoihin paikkoihin ilmestynyt luteen nymfejä.Voisivatko ne sitten olla peltoluteen nymfejä? Tuo vaaleampi vihreä on kuvattu viikkoa aiemmin kuin jälkimmäinen. Olisivatko nämä siis tämän kesän uutta satoa?

Minusta tuo aikuinen on wagneri. Sillä ei ole rugulipenniksen pitkää karvoitusta. Pikkukiven kaksihaarainen musta kärki jo pelkästään sulkee ketoluteen pois, ja muutenkin tuollainen lämpimän punaruskea väritys sopii parhaiten nuoliluteeseen eli wagneriin. Peitinsiivet näyttävät voimakkaasti pisteisiltä ja vain cuneuksen kärki on ulkoreunasta tumma. Pitäisi olla tyvestäkin reunasta tumma, mutta se saattaa tässä häipyä mustaan taustaan. Nymfeihin en ota kantaa.

Olipa mukavaa, Petro, että vielä palasit asiaan. Isot kiitokset! Olen tällainen amatööri, joka kuvaa kaikenlaisia ötököitä, jotka eteen sattuvat. Tarkoitukseni on lähinnä harjoitella makrokuvausta, mutta tietenkin on hyvä saada myös nimet kuvatuille kohteille - ja luonnollisesti vieläpä oikeat nimet! Teidän asiantuntijoiden ystävällisellä avustuksella määrittäminen onneksi onnistuu. :slightly_smiling_face: Näiden pienten maailma on avautunut eteeni todella mielenkiintoisena.