Lyhytsiipinen [Coprophilus striatulus?] ja pieni ruskehtava [Agonum sp.]

Ajattelin, että lyhytsiipinen saattaa jäädä tasolle Staphylinidae, mutta katsotaan. Toisesta koetin nyt edes kuvata myös sivulta mutta en tiedä auttaako. Kokoa voin yrittää arvioida, jos on tarpeen mutta pieniä molemmat (vrt. haavikangas). Molemmat Kauniaisista 12.4.2023.

Ekasta ei juuri pintarakenteet erotu, mutta lienee Coprophilus striatulus. Toinen on sukua Agonum.

1 Like

Minuakin kiinnostaa nuo kaksi viimeistä kuvaa, sillä näin ihan todella pienen, kiitäjäiseltä näyttävän koppakuoriaisen eilen. Näistä kahdesta kuvasta kysyisin, että minkä pituinen tuo kovakuoriainen on?

Minulla ei siis kuvaa siitä eilen näkemästäni ole.

Agonum suvussa koko vaihtelee 4,5mm-14.0mm välillä, pääosa lajeista näyttäisi kuitenkin osuvan jonnekkin 8-11m paikkeille eli aivan pieniä eivät pääsääntöisesti ole

No sitten se ei varmaan ollut edes kiitäjäinen vaan joku muu. Mutta musta ja kiiltävä ja pieni se oli mutta ei pyöreä vaan litteä. Koska näin kerran erilaisen pienen mustan koppakuoriaisen ja se oli pyöreä, sinisen kiiltävä mutta pienempi kuin idänlehtikuoriainen, jonka tunnistan. No koitan etsiä sitä litteän, mustan koppiksen lajia. Mutta ei ole kuvaa niin en voi kysyä sen perusteella täältä.

Kyllä kiitäjäisissä on hyvin pieniä lajejakin