Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Lyhytsiipinen?

Hei,
tämä 4mm lyhytsiipi oli hakkuuaukealla, saapiko tuosta edes sukua selville kun ovat erikoiset hankalia kuvista selvittää?
Pentti


Kokkola 22.4.2019

Moi, omien lyhytsiipiskuvien kanssa ihmetellessä tutkailin tämän näköisiäkin, koko ajan on häirinnyt kauhean pitkiltä näyttävät tuntosarvet, luulin vihdoin löytäneeni sopivan ehdokkaan eli Acrostiba borealis lajin, mutta siitä ei juuri kuvia näytä olevan ja kokokin 4.5 eteenpäin, eikä tuntosarvien kärkikään oikein tukenut ajatusta, sitten tutkailin Oxypoda sukua , siellä ainakin 8 lajia jotka kokonsa puolesta sopisivat ja ulkonäkökin sinne päin, olettaisin nyt kuitenkin Aleocharinae porukassa ollaan (ja niitähän riittää), tämä tälläistä pohdiskelua vain ilman sen suurempaa tietoa asiasta.
T:Jyri

Tämän näköisiä on paljon mutta sivukuva voipi auttaa hiukan, vihkossa on esim. laji O. irrasa joka voisi olla tämä?Antennin sukaset ja selkäkarvat näkyy tässä kuvassa.

Löysin lajin netistä mutta jostain syystä ei ole Laji.fi:n listoilla, lieneekö nimi vaihtunut? hyvät kuvat joista ammattilainen varmaan määrittäisi nopeastikin.
T:Jyri

Alaheimo on tosiaan Aleocharinae; eivät ole se helpoin porukka määrittää.

1 tykkäys