Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Marjankeruun tuloksia

Viinimarjasangollisesta alkoi keittiössä ilmestyä pientä kuusi- ja kahdeksanjalkaista joukkoa. Kooltaan ne toukkaa (1 cm) lukuun ottamatta olivat 3-4 mm. Ehkä joillekin löytyy nimikin?

DSC07461

  1. Luteita - ovatko samaa lajia, vaikka väritys vaihtelee?

DSC07477


2. Luteita nämäkin - mitä?

DSC07471

DSC07489
3. Hämähäkki - joku pallohämähäkkikö?


4. Minkä toukka?


5. Tämä toukka jäi mustaherukkapensaaseen. Sekin oli vain noin 1 cm pituinen.

Ensimmäisessä kuvassa on Neolygus viridis, puistoherttalude. Toista en tunnista. Kolmannessa ja neljännessä kuvassa on Anthocoris nemorum, lehvänokkalude. Neljännessä kuvassa on luultavasti keskenkasvuinen yksilö.

Löytyisiko taitajaa joka jakaisi joukon kuvat oikeisiin ryhmiin.
Tapio

Kiitos, Tapio! Näillä pääsee jo mukavasti alkuun. Ehkä toukillekin vielä löytyy tunnistaja. Hämiksiä yritän itsekin, mutta apu otetaan kernaasti vastaan.

Rami P lähetti 15 pv sitten kuvan Vihreänkalvakka lude, mutta ei vielä ole saanut vastausta siihen. Voisiko siinä ja minun toisen kuvan vihreässä luteessa olla kysymys samasta lajista? Koko kuvan sävy on sen verran haalea, että todellisuudessa Raminkin lude saattaisi olla kirkkaamman vihreä. Silmät ovat eri väriset, mutta muuten muoto vaikuttaa samalta.

Kuvan nro 5 toukka mustaherukalla on Calliteara pudibunda.

  1. Theridion varians -pallokki
  2. Jonkin sahapistiäisen eli sahiaisen (alalahko Symphyta) toukka.

Kiitokset kummallekin, Hannu ja Harry! Villakarvajalan toukan olisi pitänyt olla minulle vallan tuttu - olenhan pari viikkoa sitten osallistunut omalla kuvallanikin viestiin siitä. Vaan kun tämä oli vain vajaa puolet edellisen koosta, niin se varmaan hämäsi.

Luteiden toisesta kuvasta täytyisi näkyä enmmän yksityiskohtia määrittelyn avuksi. Takaosan muoto on erilainen kuin Rami P:n kuvassa.
Rami P:n kuva vaikuttaakin kovin samealta. Jos oletetaan värit huomattavasti kirkkaammiksi niin se voisi olla Calocoris affinis, tarhakauluslude.
Tapio

Kiitos, Tapio!

Tästä heikkotasoisesta toisen kuvakulman otoksesta ei taida juurikaan olla apua tunnistamiseen?

Voisi toki auttaa, jos muistaisi laittaa kuvan mukaan! :wink:

DSC07459