Marraskuun kotilo [Cochlodina laminata]

Lehtokotiloita on pihapiirissä kesän mittaan ollut vaikka kuinka paljon, mutta tällaista en ole aikaisemmin nähnyt. Pituus ehkäpä jotain 15 mm luokkaa. Kiipeili kotimme sementtisokkelilla.


Vihti 1.11.2021

Sulkukotilot – Clausiliidae porukkaa, muistaakseni pari lajia näitä pitkiä ja hoikkia, ulkomuistista ei nyt tule lajeja mieleen

1 Like

Kiitokset Jyri! Sulkukotiloihinhan tässä todellakin mennään. Yritin niihin jonkin verran paneutua, mutta perille asti en lajin, enkä välttämättä edes suvun suhteen päässyt. Olisi pitänyt ottaa kuva myös alapuolelta lisätuntomerkkien saamiseksi. Nettikuvien pohjalta lähinnä tuli mieleen rannikkosulkukotilo (Clausilia bidentata).Koen kuitenkin parhaimmaksi jättää tämän heimotasolle.

Ehdotan sileäsulkukotiloa, kun tällä ei oikein selviä uurteita ole, suvussa toinenkin laji, mut pysyn tossa sileäsulussa

Tarkastelin itsekin vielä uudelleen noita eri vaihtoehtoja. Taidatpa Jyri olla ihan oikeassa tuon lajin suhteen. Sileäsulkukotilo näyttää olevan myös se yleisin sulkukotilo. Kirjaan tuon otsikkoon.