Mikä ötökkä?

Mikähän ötökkä teki invaasion sisätiloihin kattoremontin yhteydessä? Peltikaton alla on vanha pärekatto, jossa nämä ovat saaneet pitää kotia. Nyt tulivat häirityiksi. Tietäisikö joku tietäjä kuinka torjuisin tämän sisälle tulon?Vaikken näe yksityiskohtia kovin selvästi niin tämä taitaa olla kanatunkkari (Alphitobius diaperinus). Jostakin vielä ainakin minulle epäselvästä syystä sitä on viime vuosina jokunen muukin vastaava havainto - siis kattorakenteista sisääntunkevista yksilöistä. Aiemmin olen muistaakseni tarjonnut selitykseksi linnunpesiä kattorakenteissa, mutta olisiko kuitenkin joku muu materiaali mikä niitä kiinnostaa? Tuskin ne sentään niitä päreitä syövät mutta onko joku orgaaninen tiivistemateriaali joka voisi kelvata? Kertokaa jos joku tietää tai päättelee pitemmälle. Tarkemmat kuvatkaan eivät haittaisi.

Kiitos Juha viestistäsi, Tässä pari kuvaa lisää, jos auttaisi tunnistamisessa. Niitä on paljon, tosi paljon. Pötköttävät selällään ja leikkivät kuollutta, eivät lentele ainakaan sisällä. Elintarvikkeisiin ne eivät tunnu menevän.

Millähän saisin nämä pysymään pois sisältä?

ps.Arvostukseni luontokuvaukseen nousee kohisten.

Määritys näyttää kyllä pitävän. Toki lajilla on harvinaisempi lähes identtinen lähisukulainen, mutta oli kumpi vaan niin en osaa sen paremmin neuvoa torjunta-asioissa

1 Like

Kyllä sellainen pääskysen pesä sieltä rakenteista löytyi, jossa oli näitä T.O.S.I paljon. Eli aivan oikeassa olit. Nyt odottelen ilmojen viilenemistä, jotta päästäisiin eroon mokomista öttiäisistä.

1 Like

Ok, kiitos tiedosta! Onneksi nämä eivät sentään pure tai pistä.