Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Mikro Virolahdelta (Anerastia lotella)

Löysinpä uuden paikan, mistä pyytää apua määritysongelmiin. Tämä otus on kuvattu Virolahdella 30.7.2017.heinä217_667 – kopio

Oncocera semirubella

Minun on vaikea saada tästä semirubellaa. Habitu on mielestäni väärä ja punaista pitäisi olla jäljellä kuluneenakin edes jonkin verran. Oheisena toinen kuva samasta otuksesta.heinä217_669 – kopio

Kyllä tuo edelleen minusta on semirubella. Kuluneissa yksilöissä ei kovin paljoa punaista näy. Tällä näkyy, eikä kait muita vaihtoehtoja ole? Otus on kuvattu valolta, joten asento ei välttämättä ole ihan tyypillisin. Myös siivenmuoto natsaa ihan hyvin :grinning:

Minulla on puna-vihersokeutta, mistä syystä kai en näe tässä otuksessa punaista, punaruskeata kyllä. Habitukseen kuuluvat myös palpit, mitkä ovat mielestäni tällä perhosella melkoisen erilaiset kuin semirubellalla. Myönnän liikkuvani amatöörinä koko ajan heikoilla jäillä, mutta keskustelu on aina piristävää.

Eihän tämä mikään semirubella ole; mielestäni muoto, habitus, värit (punaisen sijainti, vaalea siiven etureuna jne.) ja palpit eivät täsmää.

Mielestäni kuvassa on Anerastia lotella. Saako kannatusta?

A lotella saa minulta äänen. Odotellaan vielä muita kannanottoja.

On lotella.

Kiitokset keskustelijoille. Lotella on otuksen laji.

Seison korjattuna :kissing_closed_eyes:

1 tykkäys