Laji.fi | Tietoja foorumista | Käyttöehdot | Yksityisyys | Keskustelusuosituksia

LAJI.FI-foorumi

Mistä apua perhosen tunnistamiseen?

Tervehdys!
Haluaisin selvittää minkä perhosen näin tänään täällä Keravalla, en ole ennen törmännyt vastaavaan. Perhonen oli hyvin tumman violetti, kiiltävä. Pitkät ohuet siivet. Onko jossain joku sivusto missä kuvina kaikki Suomessa tavatut päiväperhoset? :slight_smile:

Oletko ihan varma että kyse oli perhosesta? Neidonkorennolla on melko perhosmaisen lepattava lentotyyli.

Vaikka tuolta. Kuvat ovat hyviä, vaikka itse sanonkin. :wink:

Ja Ranen veikkaus neidonkorennosta on varsin varteenotettava.

Kiitos vinkeistä!
Nopeasti katsottuna ei löytynyt noilta sivuilta, hienot sivut kyllä oli!
Neidonkorento todennäköisesti oli varmaan sitten vaikka neidonkorento antaa ainakin kuvien perusteella paljon kevyemmän kuvan olemukseltaan. Tämä oli paksumman oloinen…

Kapeat siivet, mutta paksumpi kuin korento viittaisi oikeastaan yökkösiin tai kiitäjiin - ehkä myös joihinkin entisiin kehrääjiin. Tuo violetti väri ei vaan oikein sovi mihinkään … ainakaan ulkomuistista. Oliko niissä siivissä jotain kuvioita ja mikä oli otuksen koko?

Katsoin videon neidonkorennosta eikä se kyllä minusta ollut se. Siipien kärkien väli varmaan joku 7cm ja siivet olivat tosiaan melko kapeat. Väri oli tosi tumman violetti ja kiilsi, en nähnyt mitään kuvioita. Täytyypä käydä uudestaan paikan päällä lenkillä, jos sattuisin bongaamaan sen uudestaan :slight_smile: