Munia ja kotelo

Etelä-Pohjanmaa, 17.-18.7.2017.
Ei mitään käsitystä minkä hyönteisen munia nämä ovat. Löytyivät kasvihuoneessa olevasta harsosta. Munakasan halkaisija noin 1cm. Ottaisin mielelläni vastaani vinkkejä miten tunnistaa eri hyönteisten munat (tyyliin perhosen vai jonkin muun).


Onkohan tämä nokkosperhosen kotelo? Löytyi kasvihuoneen muoviseinästä niin en voi ottaa koteloa talteen ja katsoa mikä sieltä tulee. En ole ennen näin vaaleaa koteloa löytänyt.

1 Like

Kotelo on nokkosperhosen. Munatkin on muninut joku perhonen, mutta aika paha mennä sanomaan mitä noista tulee.

2 Likes

Kiitokset avusta.
Aikani etsittyäni löysin, että ainakin rantatarhayökkösellä on hyvin samanlainen muna. Sama pyöreähkö muoto ja vaalean vihreä väri, ja munat kasassa. Lacanobia oleracea - LepiWiki
Mutta en sitten tiedä onko ajankohta sopiva.

1 Like

Tällaisia niistä munista oli kuoriutunut tänään. Koitin eri kasvien lehtiä tarjota näille, joihin ne kyllä innokkaasti siirtyi, mutta näyttivät sitten vain harhailevan ympäriinsä. En oikein tiedä mille kasville olisin vienyt nämä.


1 Like

Noin pienistä on tosi vaikea vielä sanoa mitään lajista. Ylensä tuollaiset kasaan munitut munat tarkoittaa sitä, että toukat vat ns. polyfageja eli syövät lähes mitä tahansa vihreää tai jo ruskehtavaa kasviperäistä. lehteä.