Murhamysteeri Ikaalisista

Iso lintu löytyi tuoreeltaan tapettuna kuvan mukaisesti jyrkältä rantakalliolta Ikaalisten Vatulan kylästä 13.8.

Linnun kaula oli katki ja pää irti. Ruho-osa oli päästä ja höyhennyspaikasta parin metrin päässä kalliota ylöspäin pienen kuusen alla.

Onko kuollut lintu nuori kurki vai harmaahaikara? Päässä ei näy punaista.

Mikä eläin linnun on voinut tappaa. En usko että se olisi itse näin jyrkällä kalliolle laskeutunut, joten uskoisin pedon tuoneen linnun kalliorinteeseen jotain kautta. Lähellä on kurkia pelloilla, mutta pellon ja kallion välissä on hyvin tiheä ja vaikeakulkuinen metsä. Olisiko peto kotka, joka on tuonut saaliin kalliolle ilmateitse?

Kaikki ajatukset tervetulleita.1 Like


1 Like

Harmaahaikara. Iso lintu muun kuin merikotkan saaliiksi. Jollei ole ketun saalistama. Ruhon piilottaminen kuusen alle viittaisi kettuun.
Edit: Huuhkajakin on voinut olla.

Harmaahaikara. Minä kääntyisin tuon saaliin “kätkemisen” takia tekijässä huuhkajaan. Lisäksi merikotka olisi kyllä syönyt enemmän harmaahaikarasta. Kettu tai muu maapeto olisi vienyt saaliin kauemmaksi, syönyt kokonaan tai haudannut hyvin piiloon.

1 Like

Niin ja jos on huuhkaja niin palaa todennäköisesti tänä iltana paikalle jatkamaan ateriointia. Hyvä mahdollisuus saada riistakameralla kuvia huuhkajasta kyseisellä paikalla.