Kävin läpi perhoskuvia viime kesältä. Muutamasta hopeatäplästä en nähnyt siiven alapintaa. Mietin, että uskaltaakohan näitä tunnistaa varmuudella? Ja meniköhän nämä edes minulla oikein? Kaikki kuvat Joensuun kunnasta.
Hakkuuaukolla 13.6. Minusta suhkot selkeä pursuhopeatäplä (Boloria euphrosyne). Kaikki muut näkemäni hopeatäplät oli sinä päivänä euphrosynejä, vaikka niittyhopeatäplääkin esiintyy alueella.
14.6. lehdon reuna. No tämä on kiintoisa. Kuvauspaikalla kaikki muut Boloriat oli euphrosynejä, paitsi tämä. Näyttää minusta rahkahopeatäplältä (B. frigga), mutta eikös sen pitäisi elää lähinnä luonnontilaisella rämeellä? Alle kilometrin säteellä on soistuneita rantoja, kulttuurivaikutteista lehtoa (vanhaa pihapiiriä, jossa niittykasvillisuutta) ja osin hakattua kangasmetsää. Aika käsiteltyä ympäristöä, muttei ojitettua ja ehkä joku lähiseudun suo voisi sopia friggalle.
28.6. keto. Kaikki muut alueen Boloriat olivat niittyhopeatäpliä (B. selene). Tämän määrittämisessä epäröin. Jos on euphrosyne, niin sitten on ensimmäinen paikalla näkemäni.
26.7. sama keto. Orvokkihopeatäplä (Speyeria aglaja), tai ainakin luulen näkeväni kolme koirasjuovaa. Lajia on ollut aiemmin kuvauspaikalla ja myös ketohopeatäplää esiintyy.