Nelimillinen koi [Bucculatrix sp. töyhtökoi]

Luovutan suosiolla tämän pienenpienen töyhtöpään teidän tarkasteltavaksenne :roll_eyes:. Kävin läpi mm. Bucculatricidae-töyhtökoita, mutta kaikki vaikuttivat paljon tummemmilta ja kirjavammilta. En onnistunut löytämään edes yhtä tarjokasta ehdotukseksi. Kovin oli pieni tämä uimari, mutta niin vain selvisi hengissä…Joensuun Kiihtelysvaara 19.5.2020

1 Like

Hei,
kaikki minun kuvaamani Bucculatrixit (1 laji, 2 yksilöä - B. bechsteinella) ovat tätä vaaleampia ja vähemmän kirjavia. Eiköhän suku ole oikein.
Pekka

Kiitos vastauksestasi, Pekka! :slightly_smiling_face: Onhan tämä yksilö selvästi kulahtaneen näköinen, talvehtinut. Bucculatrixejä on aika monta lajia. Sen perusteella, mitkä niistä ovat yleisiä täällä Itä-Suomessa, valikoitui minulle B. noltei (pujotöyhtökoi) ja B. bechsteinella (pihlajatöyhtökoi). Voisi kuvitella, että noltein selkäkuviot hyvin kuluneina näkyvät kuvassani. Tummat suomut siiven kärjessä ovat säilyneet aika hyvin. Jään vielä odottelemaan, jos joku toinenkin teistä haluaisi sanoa mielipiteensä asiasta. :thinking: