Ei tästä taida saada mitään noista harvinaisemmista nuoliyökkösistä eli kaipa tämä on “vain”
Acronicta psi? Jotenkin huomiota herätti seinällä tuo siipien muoto.
Edirt. Nyt kun tarkemmin katson kuvia, niin sieltähän pilkistävät reunoiltaan näkyviin myös takasiivet, josta ainakin osittain tuo siipien muotokuvio aiheutuu.
Mielestäni ainoastaan jänöyökkönen ja vaahterayökkönen voisivat olla korkeintaan yhtä vaaleita, ja minusta tuo on väritykseltään ja kuvioinniltaan täsmäävä nuoliyökkönen Acronicta psi.
Kiitokset Annakaisa kommenteistasi ja linkistä! Omat tärkeimmät vertailukohteet olivat A. cuspis ja A. tridens. Näistä ainakin nettikuvien mukaan löytyy jo varsin samanvärisiäkin tuon kuvaamani yksilön kanssa. Kimmo Silvonen käyttää kirjassaan A. cuspiksesta termiä “yleistyvä” ja A. tridensistä peräti termiä “kadonnut”, vaikka ilmeisesti sitäkin vuosittain muutama havaitaan.Tuo A. psi on toki se selkeästi yleisin ja todennäköisin vaihtoehto näistä kolmesta…En todennäköisesti olisi tätä edes laittanut foorumille, jollei tuo yökkösen muoto olisi erityisesti pistänyt seinältä silmiin. Vasta lähettämisen jälkeen havaitsin nuo takasiipien “pullistumat” sivuilla.
Joo, keihoyökkönen Acronicta cuspis voisi olla, se lienee suht. yleinen. Vasamayökkönen Acronicta tridens tosiaan harvinainen. Onhan näitä kiinnostavaa tarkastella monesta näkökulmasta. Tuosta muodosta en osaa sanoa mitään, monesti on vain kameran kuvakulma kyseessä. Hyvä kuva muuten! Minulla lähteenä usein uk moths, ja tässä näyttää ihan nuoliyökköseltä
Foorumi on osaksi toteutettu VieKas LIFE -hankkeen osana (Finvasive LIFE, LIFE17 NAT/FI/000528).
Viekas on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden kasvattamiseen
keskittyvä hanke, joka on osittain rahoitettu EU Life-ympäristöohjelman tuella. Life
on Euroopan unionin rahoitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää yhteistä
ympäristöpolitiikkaa ja lainsäädäntöä
tukemalla luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeita eri puolilla Eurooppaa.