Nuoliyökkönen? [Acronicta psi]

Ei tästä taida saada mitään noista harvinaisemmista nuoliyökkösistä eli kaipa tämä on “vain”
Acronicta psi? Jotenkin huomiota herätti seinällä tuo siipien muoto.


Vihti 19.6.2022

Vihti 19.6.2022

Edirt. Nyt kun tarkemmin katson kuvia, niin sieltähän pilkistävät reunoiltaan näkyviin myös takasiivet, josta ainakin osittain tuo siipien muotokuvio aiheutuu.

Kyllähän tämän täytyy olla nuoliyökkönen yön yli harkinnan jälkeen. Kirjaan sen otsikkoon.

Hei,

selasin oppiakseni Acronictan 13 yökköstä

Mielestäni ainoastaan jänöyökkönen ja vaahterayökkönen voisivat olla korkeintaan yhtä vaaleita, ja minusta tuo on väritykseltään ja kuvioinniltaan täsmäävä nuoliyökkönen Acronicta psi.

Kiitokset Annakaisa kommenteistasi ja linkistä! Omat tärkeimmät vertailukohteet olivat A. cuspis ja A. tridens. Näistä ainakin nettikuvien mukaan löytyy jo varsin samanvärisiäkin tuon kuvaamani yksilön kanssa. Kimmo Silvonen käyttää kirjassaan A. cuspiksesta termiä “yleistyvä” ja A. tridensistä peräti termiä “kadonnut”, vaikka ilmeisesti sitäkin vuosittain muutama havaitaan.Tuo A. psi on toki se selkeästi yleisin ja todennäköisin vaihtoehto näistä kolmesta…En todennäköisesti olisi tätä edes laittanut foorumille, jollei tuo yökkösen muoto olisi erityisesti pistänyt seinältä silmiin. Vasta lähettämisen jälkeen havaitsin nuo takasiipien “pullistumat” sivuilla.

Joo, keihoyökkönen Acronicta cuspis voisi olla, se lienee suht. yleinen. Vasamayökkönen Acronicta tridens tosiaan harvinainen. Onhan näitä kiinnostavaa tarkastella monesta näkökulmasta. Tuosta muodosta en osaa sanoa mitään, monesti on vain kameran kuvakulma kyseessä. Hyvä kuva muuten! Minulla lähteenä usein uk moths, ja tässä näyttää ihan nuoliyökköseltä